Kort nieuws Sport

Topdrie van eerste divisie geeft elkaar geen duimbreed toe

Rijswijk, 20 maart. In de eerste divisie blijft koploper De Graafschap winnen. Gisteravond behaalde de voetbalclub uit Doetinchem met een 4-1 overwinning op Volendam de 21ste zege van het seizoen. De belangrijkse belagers van De Graafschap wonnen ook. Cambuur, de nummer twee op de ranglijst, zegevierde moeizaam bij Telstar (1-2). Nummer drie Go Ahead Eagles won de uitwedstrijd tegen Helmond Sport met 1-0. FC Oss deed door de 1-0 zege op Omniworld de laatste plaats over aan Telstar. (ANP)

Pljoesjtsjenko niet bij WK kunstrijden

Turijn, 20 maart. De Russische kunstschaatser Jevgeni Pljoesjtsjenko heeft zich afgemeld voor het wereldkampioenschap, volgende week in Turijn. De drievoudig wereldkampioen heeft een blessure. Na de Spelen van Turijn in 2006 stopte hij, maar vorig jaar maakte de Rus zijn rentree. Bij de Spelen in Vancouver greep Pljoesjtsjenko vorige maand naast het goud. De Amerikaan Evan Lysacek troefde hem af in de vrije kür. Lysacek ontbreekt ook bij de titelstrijd in Turijn. (ANP)

Tennisser Roddick wint in Indian Wells

Indian Wells, 20 maart. De Amerikaanse tennisser Andy Roddick heeft in ‘Indian Wells’ de halve finales bereikt. In de kwartfinale versloeg hij gisteren de Spanjaard Tommy Robredo, 6-3 en 7-5. In het vrouwentoernooi plaatste de Servische Jelena Jankovic zich voor de finale door een zege op de Australische Samantha Stosur: 6-2 en 6-4. Zij treft de Poolse Agnieszka Radwanska of de Deens Caroline Wozniacki. (ANP)

Bettini bondscoach wielerteam Italië

Rome, 20 maart. De Italiaanse wielerbond heeft Paolo Bettini aangesteld als bondscoach van de nationale wegploeg. De oud-wereldkampioen volgt in die functie Franco Ballerini op, die vorige maand bij een rallyongeluk om het leven kwam. Bettini won in 2004 onder leiding van Ballerini in Athene olympisch goud. (ANP)

Nieuw: Almere City

Almere, 20 maart. De voetbalclub FC Omniworld gaat vanaf het seizoen 2010-2011 verder onder de naam AFC Almere City. Met de nieuwe naam neemt FC Omniworld definitief afstand van het mislukte project NV Omniworld, waaraan ook professioneel basketbal en volleybal meededen. (ANP)