Kort nieuws Economie

Ruim duizend Duitsers verdacht in zwartgeldzaak

Düsseldorf, 20 maart. De Duitse autoriteiten stellen tegen zeker 1.100 burgers een onderzoek in wegens belastingontduiking. Het zijn klanten en medewerkers van de Zwitserse bank Credit Suisse, zo heeft justitie in Düsseldorf gisteren gemeld. Het gaat om een belegd vermogen van in totaal 1,2 miljard euro . De onderzoeken volgen op de aankoop door de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen van een cd-rom van onbekende komaf, met gegevens van Duitsers met een Zwitserse bankrekening. (ANP, DPA)

India verhoogt plotseling rente

MUMBAI, 20 maart. De centrale bank van India heeft gisteren de financiële markten verrast met een verhoging van het belangrijkste rentetarief met 25 basispunten tot 3,5 procent. De Reserve Bank of India (RBI) signaleert een stijgende inflatie en robuuste groei. De laatste keer dat de rente omhoogging was in juli 2008. India is na Australië de tweede grote economie dat het rentetarief weer verhoogt. (ANP, Reuters)

Boeing schroeft productie op

NEW YORK, 20 maart. Vliegtuigbouwer Boeing schroeft de productie van de toestellen 777 en de 747-8 op, omdat het bedrijf verwacht dat de vraag weer gaat toenemen. Dat zei topman Jim Albaugh gisteren. „De verbetering van de markt en onze conservatieve opstelling ten aanzien van de productie heeft ons nu in de positie gebracht waarin het nodig is de productie weer op te voeren.” Boeing wil nu dat er vanaf medio 2011 zeven in plaats van vijf 777’s per maand de fabriek uitrollen. De productie van de 747-8 gaat omhoog van 1,5 naar twee toestellen per maand. (ANP, AFP)

Frits Seegers krijgt nog doorbetaald

LONDEN, 20 maart. De vorig jaar bij de Britse bank Barclays vertrokken Nederlander Frits Seegers ontvangt nog tot eind dit jaar salaris. Dat blijkt uit het gisteren gepubliceerde jaarverslag van de bank. Seegers trad in november terug uit de raad van bestuur van de bank. Op basis van zijn arbeidscontract krijgt hij dit jaar een maandsalaris van 161.150 pond (ruim 179.000 euro). Als Seegers in de tussentijd een nieuwe baan vindt, eindigt de betaling. (ANP)