Geur is wegwijzer voor mier

Wetenschapsbijlage, 13-03-10

Beste dokter Zeepaard,Ik heb een interessant onderzoeksidee: misschien moeten we een oog van een wetenschapper uitsteken, en dan kijken of hij tijdens het autorijden nog een noodstop kan maken...Dit naar aanleiding van het onderzoek bij mieren, en hoe die hun weg kunnen vinden met behulp van hun antennes. Hebben die wetenschappers hun hoofd nou zo vol zitten dat ze niet konden bedenken bijvoorbeeld de geurbronnen allemaal 90 graden te verplaatsen en te kijken waar de mieren dán heengingen? Dan hadden die mieren hun antennes kunnen behouden. Wetenschap is belangrijk, maar als een dier mishandeld wordt omdat een wetenschapper zijn verstand niet kan gebruiken, denk ik dat u er beter aan doet desbetreffende wetenschapper een flinke tijd met zijn hoofd onder water te houden, dan zijn gedrag te belonen met publicatie in ‘De kleine Wetenschap’.

Yvon Mattaar

Arnhem

    • Yvon Mattaar