film

L'enfant (Luc & Jean-Pierre Dardenne, 2005, België/Frankrijk). Tweede film, na Rosetta, waarmee de gebroeders Dardenne in Cannes een Gouden Palm in de wacht sleepten. In hun vertrouwde documentaire stijl filmden zij een verhaal dat zich andermaal afspeelt aan de onderkant van de Belgische samenleving. Twintigjarige kruimeldief verkoopt de baby die hij bij een meisje van achttien verwekte. Canvas, 21.35-23.10u.

The Three Burials of Melquiades Estrada (Tommy Lee Jones, 2005, VS/Frankrijk). Speelfilmregiedebuut van acteur Tommy Lee Jones. Melquiades Estrada, een Mexicaanse immigrant, wordt per ongeluk bij de Mexicaans-Texaanse grens neergeschoten door een nieuwe grenswacht (Barry Pepper). Texaanse boer Jones dwingt die grenswacht het lijk naar Mexico te brengen om het daar te begraven. Geschreven door de scenarist van 21 Grams en Babel. Groots camerawerk van Chris Menges.BBC 2, 24.00-1.55u.