film

Manhattan (Woody Allen, 1979, VS). Een van de beste en meest geliefde films van Woody Allen is een ode aan de architectuur, cultuur en neurosen van New York, muzikaal begeleid door George Gershwins Rhapsody in Blue. De prachtige zwart-witfotografie is van topcameraman Gordon Willis. Allens vrouwenangst richt zich deze keer op Diane Keaton, Mariel Hemingway en Meryl Streep. Canvas, 0.20-1.55u. Manhattan (1979) Pers: Woody Allen, Diane Keaton Dir: Woody Allen Ref: MAN101BC Photo Credit: [ United Artists / The Kobal Collection / Hamill, Brian ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Dick Tracy (Warren Beatty, 1990, VS). Verbluffend vormgegeven verfilming van Chester Goulds in 1931 voor het eerst gepubliceerde misdaadstrip. Achter het stripidioom, het consequente gebruik van primaire kleuren, de ingenieuze trucages, de overdonderende grotestadsdecors en de gestileerde kostumering schuilt helaas een film die zo plat is als een dubbeltje. Met Beatty zelf, Madonna en (onherkenbaar gegrimeerd) Al Pacino en Dustin Hoffman.SBS6, 0.15-2.15u.

The Exorcist: The Version You’ve Never Seen (William Friedkin, 1973, VS). In 1990 uitgebrachte ‘director's cut’ van fameuze, even blasfemische als dure en succesrijke griezelthriller waarin Ellen Burstyns dochter Linda Blair door de duivel is bezeten. Priester Max von Sydow komt in actie. Film tracteert op spectaculaire special effects maar heeft opmerkelijk weinig te vertellen. Toch kreeg het scenario van William Peter Blatty een Oscar en twee vervolgen.Ned.3, 0.25-2.35u.