Dordrecht loopt uit voor tienermeisje Milly Boele

Duizenden mensen liepen gisteravond in Dordrecht mee in een stille tocht voor de vermoorde 12-jarige Milly Boele. Velen droegen roze ballonnen, roze strikjes en roze kledingstukken. Roze was de lievelingskleur van Milly Boele. Vooraan de stoet reed een koets met paarden. Burgemeester Arno Brok hield op het plein een emotionele toespraak. „We hebben zichtbaar waardig vormgegeven aan ons verdriet. De gemeente deelt de boosheid en het verdriet van de gemeenschap.” De familie bedankte iedereen voor alle steunbetuigingen. Daarna liet de menigte duizenden ballonnen op.Eerder op de dag maakte justitie in Dordrecht bekend de 26-jarige politieman Sander V. te verdenken van doodslag op Milly. De rechter-commissaris heeft op verzoek van het OM een onderzoek gelast naar de psychische gesteldheid van de verdachte. Sander V. heeft na zijn aanhouding afgelopen dinsdag, nadat hij zichzelf op een politiebureau had gemeld een bekentenis afgelegd. Op het lichaam van Milly Boele is sectie verricht. Woensdag werd haar lichaam overgedragen aan haar familie. Het OM doet nog geen mededelingen over de resultaten van de sectie, in het belang van het onderzoek. Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold dordrecht stille tocht milly boele foto rien zilvold