Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. De nieuwe SP-fractievoorzitter Emile Roemer werd een week lang met de camera gevolgd in de Haagse wandelgangen en bij zijn optredens in de media. Ook zijn voorliefde voor metalmuziek komt ter sprake.Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Naar aanleiding van een uitzending vorige week over seksueel misbruik op een katholiek internaat in ’s-Heerenberg heeft een van de betrokken paters besloten het stilzwijgen te doorbreken. Een gesprek met deze dader. Ned.2, 20.25-20.55u.

Nova. Over de consternatie in Duitsland naar aanleiding van de beschuldigingen van seksueel misbruik door katholieke geestelijken. En de reactie daarop van Federico Lombardi, woordvoerder van paus Benedictus XVI. Ook een gesprek mat publicist Paul Scheffer over de nieuwe politieke verhoudingen in Nederland.Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

Pauw & Witteman. Onder de gasten vanavond is ‘breedband entertainer’ Kasper van Kooten, die vertelt over zijn nieuwe voorstelling 3kw4rt.Ned.2, 23.00-23.50u.

documentaire

Ice People. Film van Anne Aghion, die een seizoen meetrok met geoloog Allan Ashworth op zijn tocht over Antarctica. Langs vulkanen, over dalen vol rotsen, gletsjers en bevroren meren op zoek naar levenssporen van 20 miljoen jaar geleden. Arte, 23.10-0.30u.

Het uur van de wolf: De Maximonsters van Maurice Sendak. Documentaire over kinderboekenschrijver Maurice Sendak. Zijn beroemdste boek is Max en de Maximonsters: geliefd bij kinderen, verguisd door psychologen en recent verfilmd door Spike Jonze. Met hem spreekt Sendak openhartig over zijn jeugd, homoseksualiteit, zijn obsessie met de dood en het wonder van tekenen.Ned.2, 23.10-23.55u.

informatief

Recht in de regio. Juridische voorlichting en rechtshulp op locatie met mr. Frank Visser. Vanavond vanuit Oisterwijk, Noord-Brabant. Onder meer: wat doe je als je een half briefje van vijftig ontvangt uit de pinautomaat? Ned.2, 19.20-19.55u.

De Ombudsman. Ombudsman Pieter Hilhorst komt op voor de belangen van die mensen die vermalen dreigen te worden in ambtelijke molens. Deze keer: gemeente weigert woningaanpassing voor doofblind kind, een Surinaamse pleegzoon die Nederland niet in mag, en een inventarisatie van de problemen met de ov-chipkaart voor studenten.Ned.2, 21.20-22.00u.

amusement

Gehaktdag. Bekende Nederlanders worden in hun hemd gezet door cabaretiers, komieken, columnisten, schrijvers en vrienden, waarna zij weerwoord leveren. Deze keer rapper Lange Frans. Met onder anderen Horace Cohen, Kluun, Nico Dijkshoorn, Hugo Borst en Karin Giphart.Ned.3, 20.25-21.10u.

Humo’s Pop Poll. Verslag van Humo’s Pop Poll Deluxe 2010 in het Antwerpse Sportpaleis, met optredens van onder meer Daan, Absynthe Minded, The Van Jets, Mintzkov, Lady Linn & Her Magnificent Seven, Admiral Freebee, Helmut Lotti, en Patrick Riguelle en zijn Laatste Show Band.Canvas, 21.50-23.05u.

cultuur

Op het nachtkastje. In het kader van de Boekenweek een serie portretten van Nederlandse auteurs. Vanavond Cees Nooteboom. De auteur spreekt over de passie en het enthousiasme, maar ook over mogelijke frustraties en keerzijdes van het schrijverschap.Ned.2, 22.55-23.10u.