Veel regen

Morgen nemen we net voor zessen ’s avonds afscheid van het winterseizoen en gaan we over naar de lente. De lente die gekenmerkt wordt door dagen die eindelijk weer langer zijn dan de nachten en natuurlijk door de natuur die overal weer tot leven komt. De afgelopen dagen hebben we natuurlijk al even kunnen genieten van lenteweer en hoewel het op dit moment en op zaterdag overwegend bewolkt is met regen zal het waarschijnlijk vanaf zondag zo slecht nog niet uitzien. Een vleug lenteweer dus vanaf zondag, onder invloed van een Azorenhoog met een uitloper richting Nederland.

Ook maandag en dinsdag verlopen hierdoor niet onverdienstelijk, maar allereerst is het vannacht en ook morgen nog behoorlijk grijs en nat. Storingen weten Nederland te bereiken, vanuit het westen trekt de eerste regen in de avond alweer het land binnen. In de nacht regent het overal stevig door. Bij een veelal matige tot vrij krachtige zuidwester koelt het niet verder af dan naar een graad of 10 tot 12.

Morgen trekt het regengebied in de ochtend naar het oosten weg. We houden bewolking over met een enkele spetterbui. In de loop van de middag trekt een nieuwe actieve buienstoring met lokaal onweer het land binnen. Van noord naar zuid wordt het 9 tot 15 graden. Vanaf zondag komt de lente weer een beetje terug.