Sport kort

Curatoren maken eind april nieuwe eigenaar AZ bekend

ALKMAAR. De curatoren van DSB verwachten uiterlijk eind april bekend te kunnen maken wie de nieuwe eigenaar van AZ wordt. „Daar wordt hard aan gewerkt, ik denk dat we het eind april weten”, zo liet een woordvoerder van de curatoren weten. In een reactie zei directeur voetbalzaken Marcel Brands van AZ: „Wij hebben daar niets over gehoord van de curatoren”. Zij zijn op zoek naar een nieuwe eigenaar van de aandelen die in bezit waren van oud-voorzitter Dirk Scheringa. Daarnaast zoeken ze een koper voor het stadion waar de onttroonde landskampioen in speelt. „Het is lastig om het hele pakket in één keer te verkopen”, aldus de zegsman van de curatoren. „Er moet ook een oplossing worden gevonden voor de schuld van AZ bij DSB. Er zijn volop gesprekken over.” (ANP)

Franse ‘dopingarts’ Sainz moet jaar cel in

PARIJS. Het hof van beroep in Frankrijk heeft Bernard Sainz veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk. De wielerdokter – ook wel bekend als ‘Dr. Mabuse’ – werd schuldig bevonden aan betrokkenheid bij een groot dopingschandaal eind jaren negentig. Sainz was onder meer de verzorger van de vorig jaar overleden Belg Frank Vandenbroucke. (ANP, AFP)

Verlies badmintonner Palyama in Basel

BASEL. Badmintonner Dicky Palyama is in de tweede ronde van de Swiss Super Series 2010 uitgeschakeld. De meervoudig Nederlands kampioen, die woensdag in Basel verraste door de als zesde geplaatste Deen Jan O. Jörgensen met opvallend gemak uit te schakelen, ging er uit tegen Hu Yun. Dat is de nummer 17 van de wereld. (ANP)

Toekomst Friesinger na operatie onzeker

MüNCHEN. Schaatsster Anni Friesinger heeft een zware operatie aan haar knie ondergaan. Tijdens een ingreep van ruim anderhalf uur bleken de problemen met haar kraakbeen in het betreffende gewricht zo groot, dat het niet helemaal zeker is of ze haar loopbaan zoals gepland nog een jaar kan vervolgen. Volgens Volker Smasal, de oude teamarts van Friesinger, zal de zestienvoudig wereldkampioen tussen de drie en zes maanden moeten revalideren. Friesinger wil haar loopbaan volgend jaar maart tijdens de wereldkampioenschappen afstanden in Inzell beëindigen. (ANP)

Zware taak Verbeek met Australië bij WK

SYDNEY. De Australische voetbalbond heeft bondscoach Pim Verbeek een ambitieuze doelstelling meegegeven voor het wereldkampioenschap komende zomer in Zuid-Afrika. Van de Nederlander wordt verwacht dat hij het beter doet dan Guus Hiddink, die de ‘Socceroos’ op het WK van 2006 naar de achtste finales leidde. „Als we dat niet halen, denk ik dat de mensen in Australië ontevreden mogen zijn”, aldus bondsvoorzitter Ben Buckley. (ANP)

Website van Ajax nu ook in het Chinees

AMSTERDAM. De website van Ajax is vanaf nu ook in het Chinees beschikbaar. Naast de Nederlandse en Engelstalige versie van Ajax.nl, kunnen voortaan alle Chinezen het laatste nieuws via het digitale kanaal van de Amsterdamse club volgen. Bondscoach Gao Hongbo van de nationale voetbalploeg van China lanceerde de website gisteren op de 110de verjaardag van Ajax. De club is partner van de Chinese voetbalbond. (ANP)

Boogschutters naar halve finale van EK

POREC. Het Nederlandse compoundteam heeft tijdens het Europees kampioenschap boogschieten in het Kroatische Porec de halve finale bereikt door Zwitserland (232-227) te verslaan. Italië is morgen de volgende tegenstander. Coby Hurkmans bereikte ook de halve finale op het onderdeel recurve met een zege op de Deense Carina Christiansen. (ANP)