SELECTIE Muziek

Matthäus Passion Grote Kerk te Naarden Foto Bram Budel De Grote Kerk in Naarden-Vesting zit stampvol tijdens de uitvoering van de Matthäus Passion donderdag avond. Gezien door een ornament vanaf het orgel achterin de kerk. FOTO: BRAM BUDEL Bram Budel

Paolo Giacometti

Bergen Op zondag 21 maart om 15u speelt de pianist Paolo Giacometti in de Ruïnekerk te Bergen. Giacometti treedt over de hele wereld op als solist en als kamermusicus, zowel op authentieke als op moderne instrumenten. Op het programma staan werken van Schubert, Prokofjev en Ginastera. Met dit concert wordt de serie zondagmatinee in de Ruinekerk afgesloten.

Inl www.muziekinderuinekerk.nl

Matthäus Passion

Rdam/Naarden/Utrecht De Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven maakt dit jaar opnames voor een nieuwe cd van de Matthäus Passion, maar brengt deze ook in een reeks uitvoeringen. Ook brengt de Bachvereniging dit jaar De geheimen van de Matthäus Passion

uit, een essaybundel.

Concerten op 23/3 De Doelen, R’dam. (010) 217 17 17 ; 24/3 Grote Kerk, Naarden; 25/3 Vredenburg LR, Utrecht (030) 231 45 44

Chopin met Rodrigues

Den Haag Het Residentie Orkest herdenkt o.l.v. Carlo Rizzi het Chopinjaar met uitvoeringen van het Tweede pianoconcert door Eliane Rodrigues. Ook op het programma: Tsjaikovski’s Vierde symfonie.

19 en 21/3 maart, Dr Anton Philipszaal Den Haag, (070) 8800333

Fun Loving Criminals

Den Haag. Groep uit New York City paart sinds hun debuut Scooby Snacks in 1996 hiphop aan blues, jazz en rock. Deinende ritmesectie, aanwezige gitaren en vooral veel humor zijn hun kenmerk. Classic Fantastic is hun eerste studio-album sinds vijf jaar. Concert: 19 maart, Paard, Den Haag. Inl: www.paard.nl

SF Jazz Collective

Rotterdam. Jazzensemble dat bestaat uit acht jazzmusici en componisten wordt geprezen om de innovatieve benadering van haar repertoire, dat altijd een eerbetoon is aan een van de grote moderne jazzcomponisten van na 1960. Dit jaar is dat de hardboppianist en componist Horace Silver. Silver richtte samen met Art Blakey de Jazz Messengers op. Concert: 19 maart, Lantaren Venster, Rotterdam. Inl: www.lantaren-venster.nl

Isbells

Groningen. Leuvense folkband maakt indruk met sferische, weemoedige muziek en fijne samenzang. Wordt vergeleken met Fleet Foxes en Bon Iver. Concert: 19 maart, Vera, Groningen.