Rio Tinto en China samen in ijzererts

IJzererts uit Australie wordt overgeslagen in de haven van Rizhao, een van de grootste havens in China voor de import van de grondstof voor staal. De Brits-Australische mijnbouwgigant Rio Tinto heeft een akkoord ter waarde van 2,9 miljard dollar (2,1 miljard euro) gesloten met de Chinese metaalgroep Chinalco over de ontwikkeling van een grote ijzerertsmijn in West-Afrika. Maandag begint in China een proces tegen een Australische werknemer van Rio Tinto. China heeft laten weten geen Australische diplomaten toe te laten. Foto Reuters Iron ore from Australia is unloaded at Rizhao Port, one of China's biggest ports for importing the commodity, Shandong province, March 19, 2010. Anglo-Australian miner Rio Tinto signed a $2.9 billion agreement with Chinese metals group Chinalco on Friday to jointly develop an iron ore project in Guinea in a deal that could repair Sino-Australian relations. REUTERS/Stringer (CHINA - Tags: BUSINESS POLITICS) CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA REUTERS