Rafael Nadal explodeert in Indian Wells

Rafael Nadal heeft gisteren de halve finales van het tennistoernooi in Indian Wells bereikt. De Spaanse titelverdediger versloeg de Tsjech Tomas Berdych met 6-4 en 7-6. Nadal speelt in Indian Wells zijn eerste toernooi sinds een pauze van zes weken vanwege een knieblessure. Hij was daarom erg blij met zijn zege. „Dit is een erg belangrijke overwinning voor mij. De omstandigheden zijn altijd prettig in Indian Wells, dit geeft een heerlijk gevoel.” Nadal treft in de halve eindstrijd de Kroaat Ivan Ljubicic, die een dag voor zijn 31ste verjaardag met 4-6, 6-2 en 6-1 van de Argentijn Juan Monaco won. Ljubicic bezorgde zichzelf daarmee alvast een mooi cadeau. „Mijn broer belde mij vlak na de wedstrijd. In de Kroatische tijdzone had ik de partij vlak voor mijn verjaardag beslist, dat is geweldig. Ik was erg creatief op de baan vandaag: lobs, volleys, dropshots, alles liep. Ik speel als in mijn beste jaren.” Ljubicic is de eerste Kroaat die de laatste vier in Indian Wells bereikt sinds Goran Ivanisevic in 1996. Foto Reuters Rafael Nadal of Spain celebrates his victory after winning match point against Tomas Berdych of the Czech Republic during their match at the Indian Wells ATP tennis tournament in Indian Wells, California March 18, 2010. REUTERS/Danny Moloshok (UNITED STATES - Tags: SPORT TENNIS) REUTERS