Overige films

Scent of a Woman (Martin Brest, 1992, VS). Al Pacino geeft onnavolgbaar gestalte aan een blinde, verbitterde, aan beroepsdeformatie lijdende luitenant-kolonel b.d. die zich van vuilbekkende bullebak ontwikkelt tot een gepassioneerd pleitbezorger voor de ongecorrumpeerde jeugd. Verder een eendimensionaal melodrama over een ervaren rot en een groentje (Chris O’Donnell) die tot elkaars gezelschap zijn veroordeeld. RTL8, 20.30-23.40u.

The Game (David Fincher, 1997, VS). Thriller over schatrijke zakenman (Michael Douglas) die een uitnodiging krijgt om aan een geheimzinnig spel deel te nemen. Intrigerende film over egoverlies en het plezier van een schijnwereld. Eén, 23.20-1.25u.

Sudden Impact (Clint Eastwood, 1983, VS). Vierde Dirty Harry-actiefilm, door Eastwood zelf geproduceerd en geregisseerd. SBS6, 0.10-2.25u.

Dead Ringers (David Cronenberg, 1988, Canada). Psychologische thriller brengt pretentieus maar smaakvol de aftakeling in beeld van identieke tweelingbroers (Jeremy Irons in een vlekkeloze trucage) die als briljante gynaecologen met elkaar in harmonie leven, als één gespleten persoonlijkheid. Geneviève Bujold verstoort als vrouw die balans. BBC2, 1.35-3.25u.