op nrcnext.nl

Poëtische rampspoed Vrolijke kinderrijmpjes die ineens omslaan in dramatisch proza over klimaatverandering. Dat was het idee achter een reclamecampagne van de Britse regering over de gevaren van de opwarming van de aarde. Als we niks doen, luidde de boodschap, krijgen we overstromingen, hittegolven en stormen. Veel Britten bleken not amused. De Britse reclame code commissie kreeg bijna duizend klachten binnen: de boodschap zou te politiek getint en beangstigend zijn voor kinderen.

Happy Meal jaar houdbaar

Een Happy Meal ziet er na een jaar nog precies hetzelfde uit als op de dag van aankoop. Dat testte Joann Bruso. Zij schreef een boek over hoe je kinderen aan gezond eten krijgt en houdt daarnaast ook een blog bij. Een jaar geleden kocht Bruso een Happy Meal. Niet als maaltijd, maar als studieobject. In de hamburger en frietjes zitten zo veel conserveringsmiddelen, dat ze vermoedde dat het ‘feestmaal’ lang goed blijft. Natuurlijk voedsel verpietert, kunstmatig voedsel niet. Ze had gelijk. Bekijk een foto van de kindermaaltijd en een bezorgd filmpje van Jamie Oliver, die pleit voor gezonder kindervoedsel, op het blog.

Creatief met olievaten

Olievaten blijken goed zitmateriaal te zijn. Je kunt er een stoel van maken, een bank en zelfs een schommelstoel. Of een kastje voor drank. Wat gewoon is, kan ook design zijn. In de rubriek ‘Herbruiksels’ lees je over bijzondere gadgets en creatieve ontwerpen die gemaakt zijn van heel gewone dingen.

Poëtische rampspoed

Vrolijke kinderrijmpjes die ineens omslaan in dramatisch proza over klimaatverandering. Dat was het idee achter een reclamecampagne van de Britse regering over de gevaren van de opwarming van de aarde. Als we niks doen, luidde de boodschap, krijgen we overstromingen, hittegolven en stormen. Veel Britten bleken not amused. De Britse reclame code commissie kreeg bijna duizend klachten binnen: de boodschap zou te politiek getint en beangstigend zijn voor kinderen.