'Nieuwe eigenaar van AZ waarschijnlijk eind april bekend'

De curatoren van DSB verwachten uiterlijk eind april bekend te kunnen maken wie de nieuwe eigenaar van AZ wordt. „Daar wordt hard aan gewerkt, ik denk dat we het eind april weten”, zo liet een woordvoerder van de curatoren gisteren weten. In een reactie zei directeur voetbalzaken Marcel Brands van AZ: „Wij hebben daar niets over gehoord van de curatoren.”

De club uit Alkmaar verkeert sinds oktober vorig jaar in onzekerheid over de eigen toekomst. De curatoren van DSB zijn op zoek naar een nieuwe eigenaar van de aandelen die in bezit waren van oud-voorzitter Dirk Scheringa. Ook zoeken ze een koper voor het stadion waar de onttroonde landskampioen in speelt. De clubleiding van AZ heeft de afgelopen maanden zijn onvrede geuit over het uitblijven van duidelijkheid, mede met het oog op het aantrekken van een nieuwe trainer – Dick Advocaat wijdt zich dan volledig aan België – en spelers. „Het is lastig om het hele pakket in één keer te verkopen”, aldus de zegsman van de curatoren. „Er moet ook een oplossing worden gevonden voor de schuld van AZ bij DSB. De economische situatie werkt niet mee. En het gaat om een Noord-Hollandse club, waardoor er een relatief beperkte groep ondernemers is die een voetbalclub kunnen en willen kopen. Maar er zijn volop gesprekken gaande.”

De onduidelijke toekomst van AZ maakt gesprekken met kandidaten voor het trainerschap moeilijk. Brands: „Datzelfde geldt voor gesprekken met spelers.” (ANP)