mensen

In een ziekenhuis in New Orleans is deze week zanger en liedjesschrijver Alex Chilton op 59-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Met zijn band Big Star was hij begin jaren zeventig nauwelijks populair, maar hun grillige popliedjes kregen in de decennia erna vooral onder muzikanten bijval. Als zestienjarige zanger van de band The Box Tops had Chilton een internationale nummer-1-hit met het liedje ‘The Letter’ (1966). Onder andere Joe Cocker maakte een cover van dit nummer. (NRC)

Bekijk en beluister The Letter via nrcnext.nl/links

Het nieuw ontdekte toneelstuk van William Shakespeare, Cardenio, wordt volgend seizoen opgevoerd in Utrecht. Eerder deze week maakte een Britse hoogleraar bekend dat grote delen van het 18de-eeuwse stuk Double Falsehood van de hand van Shakespeare zouden zijn. De delen zouden afkomstig zijn uit het verloren toneelstuk Cardenio, dat hij in 1613 samen met zijn opvolger John Fletcher zou hebben geschreven. (NRC)