Leuk!

Liegen

Televisie programma’s als Dr. Phil en ‘Het moment van de waarheid’ van Robert ten Brink maken veelal gebruik van een leugendetector. Maar hoe betrouwbaar is dit apparaat eigenlijk? Je kunt het testen in Nemo, Oosterdok 2, Amsterdam. Lezing op zondagmiddag 21 maart om 15 u. Inl. www.e-NEMO.nl.

Sterren kijken

In het kader van de landelijke sterrenkijkdagen organiseert Planetron Cinedome op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart een extra sterrenkijkavond. Bij helder weer kun je door de grootste professionele telescoop van Nederland naar de maan kijken. De sterrenkijkavonden beginnen om 20u. Het Planetron, Drift 11b, Dwingeloo. Inl. planetron.nl

Waterdiertjesexcursie

Op zondag 21 maart, de eerste dag van de lente, presenteren de boswachters van Staatsbosbeheer het Buitenseizoen 2010. Zo kunnen bezoekers op bossafari in de Sallandse Heuvelrug, op waterdiertjesexcursie in de Weerribben of op dierensurvival in het Drents-Friese Wold. Behalve de gratis excursies in elk gebied, zijn er allerlei kinderactiviteiten. De Naar Buitenmarkt wordt gehouden in de zeven grotere bezoekerscentra van Staatsbosbeheer op zondag 21 maart van 11 tot 16u. Inl. staatsbosbeheer.nl.

Tweetakt

Op het jeugdtheaterfestival Tweetakt in Utrecht zijn voorstellingen te zien over Michael Jackson, Ramses Shaffy en The Beatles. In totaal zijn er meer dan vijftig voorstellingen te zien tussen 20 en 29 maart. Inl. tweetakt.net.