Kort nieuws Sport

Titelhouder Barcelona treft in kwartfinale Arsenal

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 19 maart. Titelhouder Barcelona treft in de kwartfinale van de Champions League Arsenal, de ploeg van de geblesseerde Nederlander Robin van Persie. Beide ploegen werden vandaag aan elkaar gekoppeld bij de loting op het hoofdkantoor van de Europese voetbalbond (UEFA) in het Zwitserse Nyon. Barcelona schakelde Stuttgart uit, Arsenal won van FC Porto. Het eerste duel is in Londen. Internazionale, met de Nederlander Wesley Sneijder, speelt tegen CSKA Moskou, eerst thuis. Inter schakelde Chelsea uit, de Russische ploeg ging dankzij een beslissend doelpunt van de Japanner Keisuke Honda naar de kwartfinale. In de kwartfinales één Frans onderonsje: Olympique Lyon-Bordeaux. Lyon stuntte door Real Madrid uit te schakelen, Bordeaux schakelde het Griekse Olympiakos Piraeus uit. Bayern, dat Fiorentina opzij zette, speelt eerst thuis tegen Manchester United, dat AC Milan elimineerde. De club die naar de halve finale gaat, treft daar de winnaar van Lyon-Bordeaux. In de andere halve finale spelen de winnaars van Inter-CSKA en Arsenal-Barcelona tegen elkaar. De heenwedstrijden van de kwartfinales zijn op dinsdag 30 en woensdag 31 maart, de returns op dinsdag 7 en woensdag 8 april.

Armstrong niet in Milaan-Sanremo

MILAAN, 19 maart. Lance Armstrong gaat moren toch niet van start in de voorjaarsklassieker Milaan-Sanremo. De Amerikaanse wielrenner, zevenvoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk, kampt met buikgriep. Dat maakte zijn ploeg Team RadioShack vandaag bekend. Armstrong had eerder deze week nog zijn deelname bevestigd. Armstrong wordt vervangen door de Japanner Fumiyuki Beppu, vorig jaar nog in dienst van Skil-Shimano. „We willen geen enkel risico nemen met Lance”, aldus ploegleider Johan Bruyneel. „Het zou niet slim zijn om hem te laten starten in een race van bijna 300 kilometer als hij niet helemaal fit is.” (ANP)

Boete FC Utrecht voor gestaakt duel

ZEIST, 19 maart. De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft FC Utrecht een schikkingsvoorstel gedaan voor een boete van 10.000 euro en een voorwaardelijk duel zonder publiek. De club krijgt dit strafvoorstel vanwege de gestaakte wedstrijd vorige maand met Feyenoord in de eigen Galgenwaard. De KNVB liet dat vandaag weten. Scheidsrechter Tom van Sichem legde het duel voor enige tijd stil omdat de aanhang van de thuisploeg kwetsende spreekkoren liet horen. (ANP)

Onzekerheid over carrière Friesinger

MüNCHEN, 19 maart. Schaatsster Anni Friesinger heeft een zware operatie aan haar knie ondergaan. Tijdens een ingreep van ruim anderhalf uur bleken de problemen met haar kraakbeen in het betreffende gewricht zo groot, dat het niet helemaal zeker is of ze haar loopbaan zoals gepland nog een jaar kan vervolgen. Volgens Volker Smasal, de voormalige teamarts van Friesinger, zal de zestienvoudig wereldkampioen tussen de drie en zes maanden moeten revalideren. Friesinger wil haar loopbaan volgend jaar maart bij de WK afstanden in Inzell beëindigen. (ANP)

Ooijer razendsnel volledig hersteld

Door een onzer redacteuren

Eindhoven, 19 maart. André Ooijer maakte vandaag een onverwachte rentree op het trainingsveld van PSV. De verdediger liep onlangs een spierscheuring op. Met het herstel zou minstens vier weken zijn gemoeid. Ooijer liet zich deze week behandelen door de Servische arts Marijana Kovacevic. Via drie sessies met een onbekende vloeistof wist zij de international op een locatie in Bulgarije weer volledig fit te krijgen.

Jaar cel voor Franse ‘dopingarts’ Sainz

PARIJS, 19 maart. Het hof van beroep in Frankrijk heeft Bernard Sainz veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk. De wielerdokter – ook wel bekend als ‘Dr. Mabuse’ – werd schuldig bevonden aan betrokkenheid bij een groot dopingschandaal eind jaren negentig. Sainz was onder meer de verzorger van de in 2009 overleden Belg Frank Vandenbroucke. (ANP, AFP)