Kort nieuws Economie

Britse bank Lloyds verwacht winst

Londen, 19 maart. De Britse bank Lloyds Banking Group, die sinds de financiële crisis deels in handen is van de overheid, denkt dit jaar uit de rode cijfers te komen. Dat maakte de bank vandaag bekend. Over 2009 leed Lloyds een verlies van 6,3 miljard pond (7 miljard euro). Lloyds meldde dat de eerste maanden van dit jaar bijzonder gunstig zijn verlopen. Ook kon de bank de kosten onder het niveau van dezelfde periode in 2009 houden. De afschrijvingen zijn tot nu toe lager dan verwacht, aldus de bank. (ANP)

Detacheerder DPA lijdt onder recessie

Amsterdam, 19 maart. Detacheerder DPA Group is afgelopen jaar hard geraakt door de recessie. Door de verslechtering van de arbeidsmarkt liep de omzet met 27 procent terug tot 53 miljoen euro. Daardoor werd een nettoverlies van 7,6 miljoen euro geleden. Dat maakte DPA vandaag bekend. DPA Group ontving vorig jaar aanzienlijk minder opdrachten, vooral vanuit de ICT en financiële dienstverlening. Van herstel was afgelopen maanden nog geen sprake. De markt voor gespecialiseerde detachering is in het najaar van 2009 volgens DPA zelfs verder verslechterd. (ANP)

Banen weg bij IT-tak Siemens

München, 19 maart. De reorganisatie van de IT-afdeling van het Duitse technologieconcern Siemens zal de komende maanden 4.200 banen kosten, waarvan de helft in Duitsland. Dat maakte Siemens gisteren bekend. De IT-tak van Siemens, SIS, wordt dit jaar gesaneerd en uiteindelijk verzelfstandigd. Siemens wil 500 miljoen euro investeren om het onderdeel te versterken, zodat het beter kan concurreren. Bij SIS werken 35.000 mensen, van wie 9.700 in Duitsland. In Nederland werken bij SIS circa 300 mensen, laat een woordvoerder van Siemens Nederland weten. (ANP)