'Geen wildwest in Veenendaal'

Burgemeester Ties Elzenga van Veenendaal ontkent dat in zijn gemeente wildwestpraktijken plaatsvinden, zoals hem gisteren door diverse media na drie geweldsmisdrijven afgelopen weekeinde in de mond is gelegd. Elzenga ontkent ook dat hij de inwoners heeft opgeroepen zich om veiligheidsredenen altijd in groepsverband te verplaatsen. „Ik doelde alleen op jongeren die na een avondje stappen terug naar huis fietsen. Niks bijzonders lijkt me voor een dorp met stadse allure”, aldus de burgemeester van de stad met circa 61.000 inwoners. In de nacht van zaterdag op zondag werden twee mensen beroofd en een zwaar mishandeld. Elzenga noemt de drie incidenten „schokkend” en „heftig”. De politie sluit niet uit dat die door dezelfde verdachten zijn gepleegd. Eén slachtoffer ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis. (NRC)