Geen paniek. Hij springt niet

De installatie van de Britse kunstenaar Antony Gormley in New York wordt vandaag officieel geopend, maar heeft al voor zoveel verwarring gezorgd dat de politie het noodzakelijk achtte burgers gerust te stellen. De expositie bestaat uit 31 beelden die zijn geplaatst aan de rand van daken. Het lijkt of ze willen springen om zelfmoord te plegen. Gormley poogt zo „met de stad en met de gewaarwordingen van de mensen te spelen”. De tentoonstelling Event Horizon was eerder in Londen en Rotterdam te zien en opent volgende week vrijdag in New York.Gormley: Foto AP A sculpture by Antony Gormley is on display on the roof of 1133 Broadway in the Nomad neighborhood of Manhattan, Wednesday, March 10, 2010, in New York. The sculpture, part of the installation "Event Horizon," will be on view through Aug. 15. (AP Photo/Mary Altaffer) AP