Film van de dag

The Hudsucker Proxy van The Coen Brothers. Le grand saut Hudsucker Proxy, The Year: 1994 - usa Paul Newman USA : 1994 Director: Joel Coen et Ethan Coen Photo12

The Hudsucker Proxy. Heerlijke komedie van de gebroeders Coen is onder meer een hommage aan het oeuvre van Frank Capra en de ‘screwball comedy’ uit de jaren dertig en veertig. Tim Robbins speelt Norville Barnes, een simpele postkamerbediende bij het concern, geleid door de sigaar kauwende cynicus Sidney Mussburger (Paul Newman). Als Norville per ongeluk de hoelahoep uitvindt („You know, for kids”) wordt hij aangesteld als directeur. Mussburger hoopt Barnes’ naïviteit uit te buiten, maar dat plan loopt spaak als een journaliste er lucht van krijgt. (Joel en Ethan Coen, 1994, VS), Ned. 2, 23.55-1.40u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg