Dordts meisje al dood bij melding vermissing

Milly Boele was al overleden toen haar ouders haar verdwijning meldden bij de politie. Het 12-jarige meisje is omgebracht tussen half zes, het moment dat ze het huis verliet, en 9 uur ’s avonds vorige week woensdag. Dat zei burgemeester Arno Brok van Dordrecht gisteravond op een persconferentie na een bijeenkomst met buurtbewoners.

De burgemeester kon niet vertellen wanneer precies Milly is omgebracht en op welke wijze. Ook over het verloop van het onderzoek door de politie Zuid-Holland-Zuid kon hij niets vertellen. Haar lichaam werd afgelopen dinsdagavond gevonden in de tuin van een buurman, een 26-jarige politieman van het korps Rotterdam-Rijnmond. Brok zei dat de politie „met volle inzet en vakmanschap” aan het onderzoek heeft gewerkt. Er is de afgelopen dagen kritiek op de aanpak van de politie. Zo zouden ze te laat een buurtonderzoek zijn begonnen.

De besloten bijeenkomst in het cultureel centrum van de wijk Sterrenburg, waar Milly woonde, werd bijgewoond door ongeveer veertig buurtbewoners. Zij waren volgens de geëmotioneerde burgemeester op zijn uitnodiging vooral bij elkaar gekomen om gevoelens van onmacht, woede en verdriet met elkaar te delen. Veel mensen zijn angstig, zei de burgemeester. Een oma durfde haar kleinkind niet meer op bezoek te vragen, uit angst dat het onderweg iets zou overkomen, terwijl ze het juist zo fijn vond als het kwam.

Sommige buurtbewoners waren boos op de politie, anderen verontwaardigd over hoe nu al wordt geoordeeld over de politie. Ook was er volgens de burgemeester veel woede over de opdringerigheid van de pers.

Vanavond wordt Milly Boele herdacht met een stille tocht, georganiseerd door vrienden. De tocht begint om zeven uur. Aan het einde houdt de burgemeester een toespraak, waarna ballonnen worden opgelaten. In de tocht rijdt een koets mee.