bron van de kunst

bron van de kunst Witte porseleinen paardjes. De 26-jarige Gijs van den Berg (gijsvandenberg.nl) heeft er al zestien bij elkaar verzameld. „Gefotografeerd tegen een witte achtergrond komen de details heel mooi tot leven”, zo ontdekte Van den Berg. „Net een illustratie.” Hij is ook geïnteresseerd in de herkomst van de paardjes: „Ze staan vaak in huizen van oude mensen, tussen een hele hoop andere spullen waar ze eigenlijk niet tot hun recht komen. Vaak komen ze pas op de markt als de eigenaars overlijden.” Van den Berg komt graag in contact met mensen die dit soort beeldjes in huis hebben. „Het is ondergewaardeerd. En ik wil graag weten waarom mensen dit soort beeldjes kopen.” Uiteindelijk wil hij misschien een animatie maken met zijn verzameling. Van den Berg werkt als artdirector bij reclame- en ontwerpbureau KesselsKramer. Deze rubriek gaat over kunstenaars en hun verzameling als bron van inspiratie. Heb jij als kunstenaar afbeeldingen, voorwerpen of kunstwerken die jou inspireren? Stuur je bijdrage aan deze rubriek naar klik@nrc.nl