7 redenen om uit te gaan

Rapper Winne 09-04-2009, Rotterdam. Rapper Winnie, Winston Bergwijn. Foto Bas Czerwinski
Rapper Winne 09-04-2009, Rotterdam. Rapper Winnie, Winston Bergwijn. Foto Bas Czerwinski

1 dance

030303 5 Year Anniversary

Utrecht: Tivoli de Helling. Vr 24.00-06.00u. Prijs: 10 euro. www.tivoli.nl

Het Utrechtse acid-collectief 030303 viert zijn vijfjarig bestaan in Tivoli de Helling met live o.a. D’Arcangelo, Funckarma, Kettel, Cosmic Force, AstroPoser en de 030303 dj’s.

2 muziek

Benefietavond Radio Mortale

Amsterdam: Pakhuis Wilhelmina. Za vanaf 21.00u. Entree: 5 euro. www.radiomortale.nl

Het Amsterdamse radioprogramma Radio Mortale organiseert een benefietavond met optredens van Templo Diez, The Heights, Lola Kite en Fucking Sexrobots. Radio Mortale wordt gerund door vrijwilligers en biedt beloftevolle muzikanten, dj’s en producers die (nog) niet door de landelijke media zijn opgepikt een platform om hun muziek op de radio te krijgen.

3 mediakunst

Media Art Flow Festival

Almelo: binnenstad. Van 19 t/m 28 mrt. www.almelomaff.nl

Het Media Art Flow Festival biedt o.a. gigantische projecties op anders saaie gebouwen, een gala met rode loper, filmvoorstellingen in de bioscoop en open lucht, een lichtroute en elektronische muziekavonden.

4 muziek

Freeze on Friday

Leeuwarden. Vr 20.00u tot laat. Gratis. www.freezeonfriday.nl

Freeze on Friday is een nieuw live-platform waar talentvolle bands en acts zich kunnen presenteren. Op zeven podia in de binnenstad zijn er optredens van o.a. Monstertux, Liquid Landscape, Audio Adam, Billy Benton and the Birddogs, Sound Of Parka en Joost Biesheuvel.

5 festival

Eenheid Is Kracht

Rotterdam: Schouwburgplein. Zo 13.00-18.00u, optocht om 16.00u. www.eenheidiskrachtawards.nl

De Verenigde Naties heeft 21 maart uitgeroepen tot internationale dag tegen racisme en discriminatie. Daarom organiseert de Stichting Eenheid is Kracht een festival, met o.a. optredens van Groovekings, NtJamrosie, Pam Feather en Cache Deluxe, een sing & songwriting workshop door rapper Winne, graffitiworkshops van het hiphophuis, een voetbaltoernooi en een optocht door de binnenstad.

6 filmfestival

Babel Filmfestival

Zaandam: De Fabriek. Van 19 t/m 21 mrt. www.de-fabriek.nl

Het Babel Filmfestival vertoont films en documentaires waarin buurten en het wel en wee van hun bewoners centraal staan. Op het programma o.a. Gran Torino van Clint Eastwood, Wayne Wangs klassieker Smoke, het tragikomische Chacun Cherche son Chat van Cédric Klapisch en de mooie documentaire De Onverboden Stad van Floris-Jan van Luyn, over de bewoners van een steeg in Peking.

7 stadserf

rood|noot OPENt

Utrecht: Stadserf Rood|Noot, Oude Vleutenseweg 33. Za 17.00 tot zo 17.00u. Gratis. www.roodnoot.org

Een 24 uur durend feest ter gelegenheid van de officiële opening van stadserf Rood|Noot. Met toespraken, kookkunst, poëzie, dans, beeldende kunst, muziek en toneel van o.a. Tsead Bruinja, Bastiaan Lips, Monica Akihary & Niels Brouwer (Boi Akih), Hubert Fermin, Rick Treffers en Clara de Mik (Slagerij van Kampen).