6 redenen om tv te kijken

Op vrouwenjacht ** FILE ** In this undated file photo released by Universal Studios in 1992, actors Al Pacino, left, and Chris O'Donnell, are shown in a scene from the film "Scent of a Woman," in New York. Online movie service CinemaNow Inc. said Tuesday, July 18, 2006, it will begin selling a slate of movies, including "Sent of a Woman," and other video content that computer users can download and transfer to a recordable DVD for viewing on standard DVD players. (AP Photo/Universal Studios, Myles Aronowitz, File) AP

1 film

Scent of a woman

RTL 8, 20.30 - 23.40 u.

Amerikaanse remake van Dino Risi’s Profumo di donna (1974). Met Al Pacino als verbitterde blinde luitenant-kolonel buiten dienst die bevriend raakt met een bleke middelbare scholier (Chris O’Donnell) en op vrouwenjacht gaat in New York. Melodrama dat Pacino zijn eerste Oscar voor beste acteur opleverde. (Martin Brest, 1992)

2 serie

Animal Witness

Animal Planet, 21.00-21.550 u.

Aflevering over hoe (huis)dieren soms onbedoeld een politieonderzoek helpen door sporen achter te laten op een crime scene.

3 spel

Hints

Ned. 3, 21.10-21.55 u.

Een spreekwoord of gezegde, drie lettergrepen, klinkt als... eigenlijk is er niets veranderd in het spelletje Hints. Presentatie Sofie van den Brink.

4 serie

Lost

Net 5, 22.25-23.20 u.

Voor wie er nog een touw aan vast kan knopen: John voert iets in zijn schild. Hij vertrouwt Sawyer die een missie mag leiden.

5 docu

Het uur van de wolf

Ned. 2, 23.10-23.55 u.

Aflevering over het kinderboek Max en de Maximonsters van Maurice Sendak. Die niet alleen dit wereldberoemde verhaal schreef, maar ook nog meer dan honderd andere.

6 film

The Hudsucker Proxy

Ned. 2, 23.55 - 01.40 u.

Heerlijke, hectische komedie van de gebroeders Coen is onder meer een hommage aan het oeuvre van Frank Capra en knoopt alle film- en decorstijlen van de jaren twintig tot en met vijftig aan elkaar. Tim Robbins is een simpele postkamerbediende die zich anno 1959 ontpopt tot een bejubeld directeur van het concern van de cynicus Paul Newman. Met Jennifer Jason Leigh en Charles Durning. (Joel en Ethan Coen i.s.m. Sam Raimi, 1994)

Bekijk de volledige televisie-gegevens op pagina 27