Zellweger in carrièredip

Case 39

Regie: Christian Alvart. Met: Renée Zellweger, Jodelle Ferland. In: 20 bioscopen **

De Duitse regisseur Christian Alvart heeft niet echt iets bijzonders weten te maken van deze standaardhorrorfilm over een boosaardig, twaalfjarig meisje (Jodelle Ferland) dat als een soort kwade fee het vermogen heeft om de diepste angsten van mensen in vervulling te laten gaan. Ook de aanwezigheid van Renée Zellweger tilt de horror niet naar een hoger plan.

Zellweger speelt een sociaal werker die stuit op een gezin van white trash, waarvan dochter Lilith ernstige tekenen van verwaarlozing vertoont. Ze weet nog net te voorkomen dat haar ouders haar iets gruwelijks aandoen (ranzige scène met keukenapparatuur) en haar betrokkenheid gaat zo ver dat ze het meisje in huis neemt. Het loslaten van haar professionele distantie komt haar duur te staan. Goede bedoelingen zijn geen partij voor de metafysische aanwezigheid van het kwaad.

Zellweger is een actrice met een Oscar en twee Oscarnominaties op zak. Dat ze nu opduikt in standaardhorrorfilm duidt op een serieuze carrièredip.

Peter de Bruijn

    • Peter de Bruijn