Zacht & nattig

De komende dagen blijft het zacht weer, met plaatselijk grote verschillen en af en toe een paar uur regenbuien. De tegenstellingen in temperatuur worden veroorzaakt door koude grote wateroppervlakten, waarover de van oorsprong milde lucht strijkt.

De wind blaast de komende dagen veelal matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten aan de voorzijde van depressies bij Noorwegen en de Britse eilanden. Het koude zeewater heeft daardoor weinig invloed op het zuidoosten maar des te meer op het noordwesten. Deze situatie geldt niet alleen overdag, maar ook ’s nachts waarbij de bewolking de temperatuursverschillen tussen dag en nacht dempt. Bij de noordwestkust wordt het tussen 5 en 8 graden, elders komen de temperaturen niet of nauwelijks onder 10 graden.

Komende nacht is het niet anders. Daarbij gaat het na een droge avond vanuit het westen licht regenen. De regenstoring vertraagt morgen overdag, waardoor het op de meeste plaatsen bewolkt en bij tijden miezerig is.

Het noordwesten krijgt een enkel zonnig moment, maar tegelijkertijd opnieuw de laagste temperaturen: 8 tot 10 graden, tegen 15 graden in Limburg en Noord-Brabant.

Ook zaterdag en zondag regent het af en toe. Daarbij ligt de nadruk van de neerslag waarschijnlijk veelal op de nacht en ochtend.