Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

Nova/Den Haag vandaag. Reportage over de Israëlische oorlogsfilm Lebanon van Samuel Maoz, die vandaag in première gaat; reportage over de slechte staat van onderhoud bij scholen, waardoor ook gezondheidsproblemen kunnen ontstaan, bijvoorbeeld door schimmel. En een nieuwe peiling van de politieke barometer. Ned.2, 22.15-22.45u.

praatprogramma

De wereld draait door. De autistische schrijver & zanger Wessel Broekhuis praat over zijn boek Alleen met mijn wereld, waarin hij beschrijft hoe hij leerde leven met autisme. Ook zal hij optreden met zijn metalband Crush. Concertpianist Michiel Borstlap vertelt over zijn nieuwe cd/dvd SOLO 2010, met een mix van jazz en klassiek. Jort Kelder speelt tafelheer. Ned.3, 19.30-20.19u.

Pauw & Witteman. Naar aanleiding van de moord op Milly Boele een gesprek met Yolande Kleiss, moeder van het in 2000 vermoorde meisje Nienke Kleiss. De zaak rond Nienke trok veel aandacht door een reeks fouten bij politie en justitie. Ned.1, 23.05-0.00u.

informatief

Nieuwslicht. Populair wetenschappelijk programma. Onderzoekers van de TU Delft ontwikkelen goedkope weerstations met onderdelen uit Wii spelcomputers. Dit is van grote betekenis voor weerstations voor Afrika. Driekwart van de Afrikanen is direct afhankelijk van landbouw, maar een betrouwbare weersvoorspelling ontbreekt. Verder onder meer een vernieuwd, digitaal videosysteem van de Koninklijke Luchtmacht dat tanken in de lucht met een snelheid van 550 kilometer makkelijker maakt. Ned.3, 20.55-21.25u.

Andere tijden: Mina en de mannen. Geschiedenismagazine. Veertig jaar geleden werd Dolle Mina opgericht. Aan de wieg van deze feministische actiegroep stonden ook mannen, zoals Michel Korzec, Alex Korzec, en Huub Philippens. Over hun rol en het moment waarop de vrouwen hun eigen emancipatie ter hand namen en het andere geslacht aan de kant schoven. Ned.2, 21.35-22.00u.

Over mijn lijk. Yvonne Jaspers volgt een jaar lang vijf ongeneeslijk zieke jongeren. Pieter Jan viert zijn zestiende verjaardag en mag eindelijk legaal bier drinken. Zijn moeder laat voor de gelegenheid een stripper voor hem komen. Lonneke (26) is in Gambia bezig haar urnenbedrijf te professionaliseren. Maartje (31) krijgt te horen dat ze nog maar een paar weken te leven heeft en Sandra (30) neemt Jaspers mee voor een wandeling met haar hondje Rocky, bijna het enige wat ze fysiek nog aankan. Ned.1, 22,25-23.05u.

amusement

Comedy Corner. Nederlandse komieken praten over humor aan de hand van zelfgekozen fragmenten. Gasten: Owen Schumacher, tekstschrijver en stand-up comedian en jurist, en Henry van Loon, acteur en comedian. Ned.3, 22.00 22.30u.

documentaire

Holland Doc: The slums are alive with the sound of music. Documentairemusical over kinderen uit een sloppenwijk van Mumbai, India, die voor één keer mogen schitteren in het prestigieuze muziektheater van Mumbai. Ned.2, 23.00-23.55u.

sport

UEFA Europa League. Voorbeschouwing op de vanavond te spelen voetbalwedstrijden in de achtste finales, om 19.00u. gevolgd door een rechtstreeks verslag van de wedstrijd Werder Bremen-Valencia; om 21.00u. rechtstreeks de wedstrijd Anderlecht-Hamburger SV en om 23.00u. samenvattingen van alle duels die vandaag in dit toernooi zijn gespeeld. RTL 7, 18.00-0.00u.