Sport kort

Voetballer Terry rijdt na verloren duel met Inter een bewaker aan

LONDEN. De voetballer John Terry blijft ook na zijn geruchtmakende overspel de gemoederen in Engeland bezighouden. De aanvoerder van Chelsea blijkt gisteravond na de uitschakeling door Internazionale in de Champions League (0-1) een bewaker van de club per ongeluk te hebben aangereden met zijn auto. Dat heeft Chelsea vandaag bekendgemaakt. De Londense steward liep bij de aanrijding op het stadioncomplex een gebroken been op. Chelsea benadrukte dat de verdediger zich niet bewust was van het feit dat hij in alle drukte iemand had aangereden. Terry heeft inmiddels met de gewonde bewaker contact opgenomen. De Engelse international kwam vorige maand in opspraak nadat de tabloids melding maakten van een buitenechtelijke affaire met de ex-partner van zijn voormalige clubgenoot en mede-international Wayne Bridge. Naar aanleiding daarvan moest hij zijn aanvoerdersband van de nationale ploeg inleveren. (ANP)

PSV hekelt aanklager in zaak rond Afellay

EINDHOVEN. PSV vindt het onbegrijpelijk dat de aanklager betaald voetbal bij zijn strafvoorstel aan Ibrahim Afellay geen rekening heeft gehouden met het provocerende gedrag van tegenstander Eyong Enoh van Ajax. De club betreurt eveneens dat Pol van Boekel, de vierde official van zondag in de Arena, in de media al aankondigde dat Afellay een schorsing niet kon ontlopen. Dat laat de club uit Eindhoven in een verklaring aan de pers weten. PSV accepteerde dinsdag een strafvoorstel van vier duels, waarvan één voorwaardelijk voor Afellay. De aanklager oordeelde dat de aanvoerder van PSV zijn tegenstander Enoh buiten het zicht van het arbitrale trio met een elleboog raakte. PSV begrijpt niet waarom de aanklager geen rekening met het gedrag van Enoh heeft gehouden. PSV heeft het strafvoorstel geaccepteerd omdat het naar eigen zeggen geen vertrouwen heeft in een eventuele aanpassing van de straf. (ANP)

Stunt badmintonner Palyama in Basel

BASEL. Badmintonner Dicky Palyama heeft gisteren tijdens de Super Series in het Zwitserse Basel voor een grote verrassing gezorgd. De Nederlander was in de eerste ronde te sterk voor Jan O. Jörgensen, de Deense nummer negen van de wereld: 21-10 en 21-14. Palyama stuit in de tweede ronde op Hu Yun uit Hongkong. Voor Eric Pang was het toernooi in het enkelspel na één optreden voorbij. Hij verloor in twee sets van Dionysuis Rumbaka uit Indonesië: 21-14 en 21-16. Ook Rachel van Cutsen verloor haar wedstrijd in de eerste ronde. Yip Pui Yin uit Hongkong was in drie sets te sterk: 19-21, 21-16 en 21-17. (ANP)

ADO ontsloeg Wetzel vorig jaar onterecht

ZEIST. ADO Den Haag had niet het recht om André Wetzel vorig jaar december op staande voet te ontslaan. Dat heeft de arbitragecommissie van de KNVB gisteren bepaald. De commissie kwam ook tot de conclusie dat de arbeidsrelatie dusdanig verstoord is, dat die per 1 april moet worden ontbonden. De eredivisieclub moet de voormalige technisch directeur een vergoeding van 100.000 euro betalen. Hij had 340.000 euro geëist. Wetzel werd op 22 december vorig jaar op straat gezet. De directie en de raad van commissarissen waren van mening dat Wetzel een paar dagen eerder in een interview de club in diskrediet had gebracht. (ANP)

Tsjechische tennisster Nicole Vaidisova stopt

PRAAG. De Tsjechische tennisster Nicole Vaidisova heeft op 20-jarige leeftijd besloten haar loopbaan al te beëindigen. „Haar manager vertelde me vorige week dat ze genoeg heeft van tennis en dat is begrijpelijk. Ze is op erg jonge leeftijd begonnen”, zei haar stiefvader en oud-coach Alex Kodat gisteren in een Tsjechische krant Sport. Vaidisova won in 2004 in Vancouver haar eerste WTA-titel. Ze was toen vijftien jaar en drie maanden. (ANP)