Per direct: minister (m/v)

Na een dramatische leegloop en een totale kaalslag enkele personele wijzigingen zijn wij op zoek naar enthousiaste en ambitieuze kandidaten die onze organisatie uit het slop willen trekken van nieuw elan en innovatieve ideeën kunnen voorzien.

Functieomschrijving: Je komt te werken als minister van een van de meest rumoerige, kleinzerige en koudste ambitieuze landen ter wereld. Dit land staat voor enorme bezuinigingen van 29 miljard grote uitdagingen.

Als minister of staatssecretaris zul je daarom hoe dan ook het pispaaltje worden van de hele bevolking je steentje bij kunnen dragen aan de toekomst van een land dat zwaar gepolariseerd is, waar bevolkingsgroepen tegenover elkaar staan wat, gezien de nasleep van de recessie en de populariteit van Wilders, alleen nog maar erger zal worden ons bijzondere land.

Je dagelijkse werkomgeving is een broeinest van elkaar wantrouwende egotrippers, ruziezoekers en slinkse types die in het geniep hun zin proberen door te drukken het prachtige, monumentale Binnenhof. Bovendien mag je alle pijnlijke besluiten nemen die Balkenende IV naar jouw bordje heeft doorgeschoven onderdeel zijn van een rijke traditie. Je hebt, kortom, een ondankbare hondenbaan veelzijdige en uitdagend functie.

Functie-eisen: Je hebt geen kleine kinderen bent beschikbaar voor een volle kabinetstermijn. Je bent bereid voor elk wissewasje naar de Kamer te komen iemand zonder negen-tot-vijf-mentaliteit, waar je vervolgens voor leugenaar, knettergek en randdebiel wordt uitgemaakt, stressbestendig, en daarna beschimpen cartoonisten en columnisten je, en ben je overal door cameraploegen omringd kunt professioneel omgaan met de media. Je beschikt over een olifantenhuid academisch denkniveau, zitvlees een mentaliteit van aanpakken en kunt wel dag zeggen met je handje tegen je privéleven gevoel voor humor.

Wij bieden: Een armetierig marktconform salaris ver onder de Balkenendenorm, een reiskostenvergoeding, permanente beveiliging tijdens perioden van doodsbedreigingen en een schappelijke onkostenregeling.

Overtuigd? Dat lijkt me sterk. Stuur dan je cv naar GeefMijDieKutbaan@MinAZ.nl noreply@Koningshuis.nl.

Christiaan Weijts is columnist van nrc.next

    • Christiaan Weijts