Nina Brink viert 10-jarig jubileum van beursgang

Tien jaar geleden ging internetaanbieder World Online naar de beurs – en daar mag op gedronken worden.

Nina Storms, beter bekend als Nina Brink, vierde gisteravond feest met haar voormalige collega’s van World Online in het Okura Hotel in Amsterdam, dezelfde plek als waar de beursgang van World Online gevierd werd.

Tegelijkertijd wacht ze op de uitspraak in het kort geding dat ze aanspande tegen journalist Eric Smit, die een ongeautoriseerde biografie van Brink schreef. Die uitspraak komt morgen.

Volgens een van de bezoekers van het feestje, oud-medewerker Hans Schepers, zou Brink gisteravond gezegd hebben: „We carried the internet to the people!”

Het jubileumfeest is opmerkelijk, omdat de beursgang van World Online op een fiasco uitliep. Het aandeel kelderde kort na de introductie.

Hoe het feest met de oude World Onliners (in de uitnodiging liefkozend Wollers genoemd) precies is verlopen, is onbekend. „We geven wel vaker feestjes”, zegt Els Lindeboom, voormalig World Online medewerkster en organisator van het feest. „Nu de pers ineens overal opduikt, geven we geen commentaar.”

Zij doelt onder andere op een uitgave van dagblad De Pers, dat gisteren zes pagina’s uitbracht over Brink, in de vorm van de ‘egoglossy’ NINA. Was Brink daar blij mee? „We kregen gisteren nog een sms’je van Pieter Storms [de partner van Brink, red.] dat hij het een topbijlage vond”, zegt hoofdredacteur Jan-Jaap Heij.