Kort nieuws Sport

Schaatser Kramer blijft samenwerken met coach Kemkers

Heerenveen, 18 maart. Sven Kramer heeft gisteren voor het eerst sinds het ‘wisselincident’ uitgesproken dat hij ook volgend jaar samenwerkt met Gerard Kemkers. De kopman van TVM kondigde na de Winterspelen van Vancouver aan dat hij behoefte had aan verfrissing en sloot veranderingen in de begeleidingsstaf niet uit. Kramer erkende in Vancouver dat de vertrouwensband met zijn coach, die hem op de tien kilometer naar de verkeerde baan stuurde, een deuk had opgelopen en liet in het midden of Kemkers ook in het volgende seizoen zijn trainer zou zijn. In aanloop naar het WK allround sprak Kramer zich echter duidelijk uit: „Ik ga verder met Kemkers als coach”, zei hij. „Iedereen maakt een enorme ophef na die tien kilometer, maar ik heb met Gerard ook vele successen behaald. De samenwerking gaat hartstikke goed.” Het boegbeeld van TVM erkende dat de aangekondigde mutaties voornamelijk in de samenstelling van de schaatsploeg zal zitten. „Want je kunt niet tien nieuwe trainers neerzetten.” (ANP)

ADO ontsloeg Wetzel onterecht

ZEIST, 18 maart. ADO Den Haag had niet het recht om André Wetzel vorig jaar december op staande voet te ontslaan. Dat heeft de arbitragecommissie van de KNVB gisteren bepaald. De commissie kwam ook tot de conclusie dat de arbeidsrelatie dusdanig verstoord is, dat die per 1 april moet worden ontbonden. De eredivisieclub moet de voormalige technisch directeur een vergoeding van 100.000 euro betalen. Hij had 340.000 euro geëist. Wetzel werd op 22 december vorig jaar op straat gezet. De directie en de raad van commissarissen waren van mening dat Wetzel een paar dagen eerder in een interview in de Volkskrant de club in diskrediet had gebracht. De technisch directeur uitte onder meer zijn onvrede over de gang van zaken rondom de snelle rentree van Ricky van den Bergh. (ANP)

Palyama wint van Deense topper

BASEL, 18 maart. Badmintonner Dicky Palyama heeft gisteren tijdens de Super Series in het Zwitserse Basel voor een grote verrassing gezorgd. De Nederlander was in de eerste ronde te sterk voor Jan O. Jörgensen, de Deense nummer negen van de wereld: 21-10 en 21-14. Palyama stuit in de tweede ronde op Hu Yun uit Hongkong. Voor Eric Pang was het toernooi in het enkelspel na één optreden voorbij. Hij verloor in twee sets van Dionysuis Rumbaka uit Indonesië: 21-14 21-16. Ook Rachel van Cutsen verloor haar wedstrijd in de eerste ronde. Yip Pui Yin uit Hongkong was in drie sets te sterk: 19-21, 21-16 en 21-17. Yao Jie leverde vooral in de eerste set goed partij tegen Wang Jihan, de Chinese nummer één van de plaatsingslijst: 18-21 en 12-21. (ANP)

Nepomnjatsjtsji wint schaaktitel

RIJEKA, 18 maart. Ian Nepomnjatsjtsji is gisteren in Rijeka Europees kampioen schaken geworden. De Rus verdedigde in de elfde en laatste ronde zijn koppositie. Nepomnjatsjtsji kwam in Kroatië tot een voortreffelijke serie van zeven overwinningen en vier remises. Hij haalde twee punten meer dan Erwin l’Ami en Dimitri Reinderman, de beste Nederlanders op het EK. Het duo eindigde met zeven punten in de subtop van een deelnemersveld van ruim tweehonderd schakers. L’Ami kwam gisteren remise overeen met de Armeen Grigoryan. Reinderman speelde onbeslist tegen Roiz uit Israël. Anish Giri, Friso Nijboer en Robert Ris kwamen op de slotdag ook remise overeen. (ANP)

Traksel derde in Nokere Koerse

NOKERE , 18 maart. De Nederlandse wielrenner Bobbie Traksel is woensdag tijdens de 65ste editie van de Nokere Koerse in België op de derde plaats geëindigd. De coureur van Vacansoleil trok na 192 kilometer de sprint van het peloton aan, zo’n 300 meter voor de finish. Hij werd echter snel ingehaald door Jens Keukeleire, die alweer zijn vierde zege van het seizoen behaalde. (ANP)

Cleveland Cavaliers

Cleveland, 18 maart. De basketballers van Cleveland Cavaliers hebben de eerste prijs van het NBA-seizoen binnen. Door de 99-94 zege van gisteren op Indiana Pacers wonnen de Cavaliers de titel in de Central Division. (ANP)