Kort nieuws Economie

Drukkerij Roto Smeets lijdt verlies

Hilversum, 18 maart. Drukkerijgroep Roto Smeets is afgelopen jaar diep in de rode cijfers beland. Mede door een forse reorganisatie liep het nettoverlies op tot 27,5 miljoen euro, zo maakte het bedrijf vandaag bekend. In de komende twee jaar moeten de ingrepen zorgen voor betere resultaten. Roto Smeets zag de omzet afgelopen jaar met ruim 30 miljoen euro afnemen tot 415,4 miljoen euro. Door de recessie namen de orders voor drukkerijen sterk af. In heel West-Europa daalden de bestellingen met ongeveer 17 procent. Roto Smeets hield de daling relatief beperkt tot 6 procent. (ANP)

Boskalis voldoet aan prognoses

Papendrecht, 18 maart. Baggeraar Boskalis heeft vorig jaar ruimschoots voldaan aan de eigen resultatenprognoses. Voor dit jaar is het bedrijf positief gestemd, ondanks de verwachting dat het resultaat lager zal zijn dan in 2009. Dat heeft de onderneming uit Papendrecht vanmorgen bekendgemaakt. De nettowinst bedroeg 227,9 miljoen euro. Dat is een daling ten opzichte van de 249,1 miljoen euro in 2008, maar ruim boven de doelstelling van ten minste 215 miljoen euro. De omzet steeg overeenkomstig de voorspelling tot 2,2 miljard euro van 2,09 miljard euro in 2008. (ANP)

Porsche: verlies na integratie met VW

Frankfurt, 18 maart. De Duitse producent van luxe sportwagens Porsche verwacht dit fiscale jaar verlies te lijden, ondanks een flinke winst over de eerste zes maanden. In de eerste helft van zijn fiscale jaar, dat op 1 juli begon, boekte Porsche een nettowinst van 871 miljoen euro. Dat maakte Porsche gisteren bekend. Voor het hele jaar verwacht de autoproducent, voor 49,9 procent eigendom van Volkswagen, een nettoverlies van 1 tot 5 miljard euro, voornamelijk als gevolg van de integratie met VW. (ANP)