Fan PSG overlijdt na rellen in Parijs

De supporter van Paris St. Germain die op 28 februari gewond raakte tijdens gevechten rond de wedstrijd tussen PSG en Olympique Marseille in het Parc des Princes in Parijs, is vannacht overleden. De 37-jarige fan werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis in Clichy, en sinds het afgelopen weekeinde kunstmatig beademd. Sinds maandag gold hij al als klinisch dood.

De man raakte gewond tijdens gevechten tussen rivaliserende PSG-supporters. Hij was oprichter van Casual Firm, een rechts-extremistische supportersgroep van de Boulognetribune. Zij staat op vijandige voet met de andere fanatieke fans van PSG, de Auteuiltribune. Het slachtoffer was volgens vrienden niet langer actief bij Casual Firm. Aanhangers van Olympique Marseille waren bij de wedstrijd niet aanwezig uit angst voor een confrontatie met de Parijse fans.

De politie van Parijs hield gisteren vier mannen aan, zij worden beschuldigd van openlijke geweldpleging. Een andere arrestant wordt verdacht van doodslag. De Franse minister Brice Hortefeux zei voor de Franse radio geschokt te zijn. „Voor dit nieuws waren we allemaal bang.” Hij kondigde strenge maatregelen aan tegen supporters die zich misdragen. „Voetbalwedstrijden dienen volgens de regels plaats te vinden.”

Het bestuur van Paris St. Germain wilde de familie van het slachtoffer financiële hulp bieden, maar dat werd afgeslagen. Sinds het incident verkoopt de club geen kaarten meer voor uitwedstrijden. (AP, AFP)