bron van de kunst

bron van de kunst „Nee, ik gebruik ze niet als boekensteun, dat vind ik zonde”, zegt Gijs van den Berg (gijsvandenberg.nl). Van den Berg is artdirector bij reclame- en ontwerpbureau KesselsKramer en verzamelt porseleinen paardjes. Zijn nu 16-delige verzameling staat in een witte kast in zijn woonkamer, want „tegen een witte achtergrond komen de grafische effecten zo mooi uit. Bijzonder aan deze beeldjes vind ik dat de paarden de boeken tegenhouden met hun nek, terwijl de kracht van paarden juist in de benen zit.” Als zijn verzameling groot genoeg is, wil Van den Berg er misschien een animatie mee maken. „Ik zou de vorm in rubber kunnen afgieten en er dan stalen pinnen inzetten zodat ze beweeglijk worden.” Deze rubriek gaat over kunstenaars en hun verzameling als bron van inspiratie. Heb jij als kunstenaar afbeeldingen, voorwerpen of kunstwerken die jou inspireren? Stuur je bijdrage aan deze rubriek naar klik@nrc.nl