Brand verwoest tempelcomplex

Een brand verwoestte gisteren in de Oegandese hoofdstad Kampala een tempelcomplex. De graftombes van Kasubi stonden op de Werelderfgoedlijst van Unesco en hebben een grote culturele waarde voor de Baganda, de grootste bevolkingsgroep van het land. Duizenden mensen gingen de straat op omdat ze denken dat de brand is aangestoken. Toen veiligheidstroepen ingrepen, vielen er twee doden. Foto Reuters Volunteers clear debris at the Kasubi Royal Tombs, destroyed by an inferno in the outskirts of Uganda’s capital Kampala, March 17, 2010. Fire has destroyed much of the Kasubi Tombs in Uganda, the final resting place of royalty and a UNESCO World Heritage Site dating back 150 years, police said on Wednesday. The cause of the blaze which started early on Tuesday night and which consumed the thatched-roof mausoleum and many royal artefacts of the Bugandan kingdom has not been identified. REUTERS/James Akena (UGANDA - Tags: DISASTER SOCIETY IMAGES OF THE DAY) REUTERS