6 redenen om uit te gaan

1 festival

ElectroSmog

Amsterdam: De Balie. Van 18 t/m 20 mrt. www.electrosmogfestival.net

Het ElectroSmog festival is een zoektocht naar een nieuwe levensstijl die niet langer overheerst wordt door snelheid en continue mobiliteit. Dus niet meer voortdurend hoeven reizen, meer tijd voor het lokale en huiselijke leven overhouden, maar de verbinding met de rest van de wereld niet hoeven opgeven. Met live performances, screenings, boek en project-presentaties en internationaal verbonden discussies met deelnemers verspreid over vijf continenten.

2 literair

iPoetry Live

Utrecht: Theater Moira. Tijd: 20.00u. Entree: 6-10 euro. www.ipoetry.nl

Bij iPoetry Live kun je terecht voor nieuwe poëzie, columns, muziek van de iPoetry-huisband PHINX, en een poëziequiz onder leiding van Alexis de Roode. Deze maand met Gerrit Komrij en Marjoleine de Vos. Verder: Ingmar Heytze, Ruben van Gogh, Chrétien Breukers, Ellen Deckwitz en Alexis de Roode, die samen het Utrechts Dichtersgilde vormen, en gastcolumnist Maartje Wortel.

3 muziekblog/dance

Kits Zonder Blog

Amsterdam: Club Up. Tijd: 21.00u-laat. Entree: voor 22.00u gratis, daarna 6 euro. www.clubup.nl

Bij deze editie van het offline muziekblog Kits Zonder Blog vertellen zZz en Kostijn Egberts over hun favoriete drie tracks met een verhaal. Rond middernacht gaan de stoelen aan de kant en kan er worden gedanst met de dames van Club Zonder Filter (The Kevin Spacies), Rassion Mag, Hard/Hoofd en residents Lustige Lola und Weltschmerz & Excuses.

4 verkoopexpositie

Draad zoekt naald

Dordrecht: Intermezzo. Do 17.00-21.00u, vr & za 11.00-17.00u. www.galerie-intermezzo.nl

‘Draad zoekt naald’ is een verkoopexpositie van derdejaarsstudenten van de Willem de Kooning Academie Rotterdam. De producten, met als uitgangspunt ‘textiel’, variëren van mode tot interieur en zijn te koop in kleine oplagen. Opening: 17.00 uur.

5 clubavond

The Cheer Up! Club presents: You Love Her Coz She’s Dead

Rotterdam: Rotown. Tijd: 21.30u. Prijs: 7 euro. www.rotown.nl

De dj’s van The Cheer Up! Club houden je wekelijks op de hoogte van de nieuwste geluiden op weblogs wereldwijd. Vanavond met een optreden van het Londense duo You Love Her Coz She’s Dead, dat elektrobeats mixt met gitaren en schreeuwerige vocalen. Na enkele singles op het hippe Kitsuné-label verschijnt binnenkort het debuutalbum van dit tweetal. Voor liefhebbers van Crystal Castles, Kap Bambino, Nid & Sancy.

6 discofeest

Foxes & Wolves @ Klinch

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 23.30u. Entree: 9 euro. www.melkweg.nl

Tim Sweeney, bekend van zijn releases op discolabel DFA, is de speciale gast bij Foxes & Wolves, een avond vol oude en nieuwe disco, gehost door The Wolves: Tom Trago, Tettero, Casper Tielrooij en Job de Wit.