Verdwenen Milly Boele (12) dood gevonden

Het verdwenen meisje Milly Boele uit Dordrecht is gisteravond dood aangetroffen op het erf van een huis in de buurt van haar ouderlijk huis. Dat meldde RTL Nieuws gisteravond. De politie had eerder op de dag al een 26-jarige politieagent aangehouden in verband met de verdwijning van de twaalfjarige Milly, die sinds vorige week woensdag werd vermist. De 26-jarige agent van het korps Rotterdam-Rijnmond, een overbuurman van Milly, had zich gisteren gemeld bij het bureau met volgens de politie belangrijke informatie. Hierop werd hij direct aangehouden. De politie is daarna overgegaan tot een onderzoek in de woning van de man, waarbij ook in de tuin gegraven is. Toen deze krant naar de drukker ging, kon de politie nog niet meer informatie geven over de vondst. Voor vanochtend is een persconferentie gepland. Tot en met gisteren kreeg de politie 250 tips binnen over de vermissing van het meisje, maar geen gouden tip. De politie heeft maandag ook al gezocht in een woning in dezelfde wijk, toen bleek geen verband tussen de bewoner en de vermissing. Directeur Hoen van het landelijk waarschuwingssysteem voor vermiste kinderen, Amber Alert, vindt dat de politie eerder alarm had moeten slaan na haar vermissing. Dat gebeurde pas na een etmaal. Hoen vindt dat regionale politiekorpsen moeten worden verplicht om direct na een vermissing van een kind contact op te nemen met het Korps landelijke politiediensten: „Daar zitten de experts die kunnen beoordelen of er een Amber Alert moet worden gegeven”, aldus Hoen. (ANP)