Vakkundig en routineus gezongen gebruiksmuziek

cd hoes A Curious Thing van Amy McDonald

cd Pop

Amy MacDonald: A Curious Thing ***

Waar zal de muziek me over tien jaar brengen, vraagt Amy MacDonald zich af op haar tweede album A Curious Thing. Het antwoord laat zich raden: niet veel verder dan bij de prettige folkpop van haar debuut This Is The Life waarmee ze in 2007 haar prille talent etaleerde. Op 22-jarige leeftijd heeft de Schotse zangeres al enorme successen geboekt en aan de winnende formule werd intussen niet gemorreld.

Haar stem klink nog altijd warm en vloeiend, haar liedjes luisteren lekker weg en in haar teksten doet ze voorzichtig verslag van persoonlijke zaken. Het succes doet haar niet zo veel, meldt ze in An ordinary life, zo lang ze maar geen last heeft van camera’s en paparazzi. Met het gemak van een routinier zingt ze haar vakkundige liedjes over de tol van het succes en de zegeningen van de liefde. Paul Weller doet in een paar nummers mee als gastmuzikant, maar dat geeft de muziek nog niet het duwtje in de rug om onverkend gebied te betreden. Over tien jaar maakt Amy MacDonald waarschijnlijk nog steeds deze vertrouwd klinkende, lekkere gebruiksmuziek.

JAN VOLLAARD

    • Jan Vollaard