Overige films

The Last Castle (Rod Lurie, 2001, VS). Prominente gedetineerde Robert Redford geeft in militaire gevangenis superieur leiding aan een opstand tegen het gemene regime van de afgunstige commandant James Gandolfini (The Sopranos) in een film van bordkarton. RTL7, 20.30-23.05u.

Trial by Jury (Heywood Gould, 1994, VS). Redelijk stijlvolle rechtbankthriller stelt de kwetsbaarheid van de juryrechtspraak aan de kaak. Glibberige maffiabaas Armand Assante bewerkstelligt vrijspraak door een jurylid annex alleenstaande moeder Joanne Whalley-Kilmer te intimideren. Ook met William Hurt en Gabriel Byrne. RTL8, 20.30-22.40u.

The Glass House (Daniel Sackheim, 2001, VS). Transparante thriller. Adoptieouders, onder wie Diane Lane, van twee verweesde pubers (12 en 16) blijken enkel op dier centen uit te zijn. Met Bruce Dern. Veronica, 22.20-0.25u.

Dog Soldiers (Neil Marshall, 2002, Engeland). Weerwolffilm van debuterende regisseur Marshall is af en toe heel goor en daardoor soms grappig. Een man probeert zijn ingewanden bijvoorbeeld terug in zijn buik te stoppen. Het begin van de film is eigenlijk het engst, als je zogenaamd nog niet weet tegen wie de soldaten op oefening in de Schotse Hooglanden moeten vechten. RTL7, 23.05-1.05u.