opinext@nrc.nl

opinext@nrc.nl

Er circuleren alweer twee namen van PvdA’ers (Ter Horst en Van der Laan) om Job Cohen op te volgen in Amsterdam. Wat een poppenkast. Ten eerste: gaan de Amsterdammers niet zelf over wie hun nieuwe burgemeester straks wordt? Oh nee, dat was die wet die Guusje ter Horst als minister persoonlijk de nek heeft omgedraaid. Ten tweede: áls de koehandel eerlijk gespeeld zou worden, dan is in elk geval de PvdA niet aan de beurt. Met Aboutaleb in Rotterdam en Wolfsen in Utrecht is die partij al (te) rijk bedeeld in de grote steden. Ten derde: waarom worden de lokale partijen stelselmatig overgeslagen? Met 25 procent van de stemmen zijn zij de grote winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen en vertegenwoordigen dus het grootste deel van de wensen van de burgers.

Joost Eerdmans Leefbaar Capelle

Wethouder Capelle aan den IJssel

    • Wethouder Capelle aan den Ijssel
    • Joost Eerdmans Leefbaar Capelle