Lentemoment

Ondanks de overtrekkende sluierwolken werd vandaag een aangename lentedag. Morgen wordt het nog wat warmer. Met lokaal 17 graden is het dan even volop lente. Vanaf vrijdag wordt het wisselvalliger met vooral in het weekeinde een flinke plens regen.

Vanavond en en komende nacht is het vrij helder, op een paar sluierwolken na. Het koelt af naar 2 tot 5 graden bij een afzwakkende zuidwestenwind.

Morgen is het zonnig met overtrekkende wolkensluiers. Een matige zuid tot zuidwestenwind voert zeer zachte lucht aan. Het wordt op veel plaatsen 15 tot 17 graden. In de kuststreken is het koeler door het nog koude water. Vanaf de Atlantische Oceaan nadert een storing. In de nacht naar vrijdag levert dat veel wolken en wat regen op en het gaat harder waaien. Het blijft zeer zacht met minima tussen 8 en 11 graden.

Vrijdag overdag zijn er vrij veel wolken en valt lokaal een enkele bui. Er waait een stevige zuidwestenwind, met windkracht 6 in de noordelijke kustgebieden. Met 9 graden op de Wadden tot lokaal 14 graden in Limburg is het nog altijd warmer dan het langjarig gemiddelde.

In het weekeinde wordt het regenachtig en loopt de temperatuur verder terug. Volgende week: perioden met zon maar ook een enkele bui. Overdag is het een graad of 11 en 's nachts blijft het een paar graden boven nul.