Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Kort nieuws voorpagina

Commissie: geen herstemming in Rotterdam nodig

Rotterdam, 17 maart. Een herstemming in Rotterdam is niet nodig, ook niet in de stemdistricten waar zich onregelmatigheden voordeden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Dat concludeert de commissie tot onderzoek van de geloofsbrieven, die haar bevindingen vanmiddag bekend zou maken. Pagina 3

Politieman bekent moord Milly Boele

Dordrecht, 17 maart. De 26-jarige politiesurveillant die wordt verdacht van de moord op de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht heeft gisteren bekend. Het lichaam van het meisje is afgelopen nacht in de tuin van de man opgegraven. Pagina 3

Oosterhuisliederen niet meer in kerk

Rotterdam, 17 maart. Het lied Uit vuur en water, zuur en zout van Huub Oosterhuis mag niet langer worden gezongen in de katholieke liturgie. Ook Licht dat ons aanstoot in de morgen is afgekeurd door de bisschoppelijke censor.

Pagina 3

Kamer: zzp-zaken opnieuw bekijken

Rotterdam, 17 maart. Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) moet alle dossiers van de drieduizend van fraude beschuldigde zzp’ers heropenen en opnieuw beoordelen. Dat eist een meerderheid van de Tweede Kamer. Pagina 13

Senaat neemt Crisiswet aan

Den Haag, 17 maart. De Eerste Kamer heeft gisteren na een urenlang debat ingestemd met de omstreden Crisis- en herstelwet.

Pagina 2

Opbouw Haïti kost 8,4 miljard euro

Port-au-Prince, 17 maart. De wederopbouw en hervorming van Haïti zullen 11,5 miljard dollar (8,4 miljard euro) kosten en drie jaar duren, aldus een plan van de Haïtiaanse regering en onder meer de Verenigde Naties. Pagina 4

Omzet Wegener 15 procent gedaald

Rotterdam, 17 maart. De omzet van Wegener, uitgever van regionale kranten, is in 2009 met 15 procent gedaald. Pagina 15

Job Cohen enige kandidaat PvdA

Den Haag, 17 maart. Job Cohen is de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA. Dit heeft het partijbureau vanmiddag bekendgemaakt.