Kort nieuws Sport

PSV-speler Afellay voor elleboogstoot drie duels geschorst

Zeist, 17 maart. PSV-speler Ibrahim Afellay is drie wedstrijden geschorst. De aanvoerder is gisteren akkoord gegaan met het voorstel van de aanklager betaald voetbal, die na bestudering van tv-beelden had geconstateerd dat Afellay zondag tegen Ajax Eyong Enoh een elleboogstoot heeft gegeven. Afellay mist zaterdag de topper tegen koploper FC Twente. Daarnaast heeft de tuchtcommissie van de KNVB PSV-trainer Fred Rutten op de vingers getikt wegens zijn uitspraken na de verloren wedstrijd tegen NAC Breda. Rutten heeft „op verbale wijze de arbitrage in diskrediet gebracht”. Hij kreeg een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd met een proeftijd van een jaar. Rutten trok na afloop de neutraliteit van de Twentse arbiter Eric Braamhaar in twijfel. (ANP)

Ook Fabris zegt af voor WK allround

Heerenveen, 17 maart. De Italiaanse schaatser Enrico Fabris heeft zich afgemeld voor de wereldkampioenschappen allround, die van vrijdag tot en met zaterdag in Heerenveen worden gehouden. Fabris, tweede bij de WK’s in 2006 en 2007 en derde bij de WK van vorig jaar, zegde af als gevolg van een rugblessure. De Zuid-Koreaanse olympisch kampioen op de 10.000 meter, Lee Seung-hoon, had al eerder afgezegd omdat hij de voorkeur geeft aan huldigingen na de Spelen.

Garzelli winnaar Tirreno-Adriatico

San Benedetto del Tronto, 17 maart. De Italiaanse wielrenner Stefano Garzelli heeft in de laatste etappe van de Tirreno-Adriatico de eindzege weggekaapt voor zijn landgenoot Michele Scarponi. Garzelli sprokkelde onderweg naar finishplaats San Benedetto del Tronto nog twee bonificatieseconden, waardoor hij op gelijke hoogte kwam met zijn concurrent. Aangezien Garzelli betere ereplaatsen behaalde, werd hij eindwinnaar. De etappezege ging naar de Noor Edvald Boasson Hagen. (ANP)

Estafetteploeg USA verliest goud 2004

Parijs, 17 maart. De Amerikaanse estafettevrouwen 4x400 meter moeten de gouden medailles van de Olympische Spelen van 2004 (Athene) inleveren. Dat heeft de internationale atletiekfederatie IAAF gisteren bekendgemaakt. Het besluit volgt op de vierjarige schorsing van Crystal Cox, vanwege haar betrokkenheid bij de beruchte Balco-zaak. Door dit besluit krijgt de Russische ploeg het goud. Het zilver gaat naar Jamaica, het brons is voor Groot-Brittannië. (ANP)

Van Bommel: nog één jaar Bayern

München, 17 maart. Mark van Bommel heeft zijn contract bij Bayern München verlengd. De Nederlandse international tekende voor één jaar bij tot medio 2011. De Duitse voetbalclub maakte dat gisteren bekend. Van Bommel speelt vanaf 2006 bij de koploper in de eerste Bundesliga. (ANP)

Spits Benschop van RKC naar AZ

Alkmaar, 17 maart. AZ heeft Charlison Benschop (20) gecontracteerd. De aanvaller komt na dit seizoen over van RKC Waalwijk. Hij tekende een contract voor vijf jaar. (ANP)