Golfer Woods maakt rentree bij Masters

Tiger Woods keert volgende maand in wedstrijdverband terug op de golfbaan. De 34-jarige Amerikaan neemt begin april deel aan de Masters, het legendarische toernooi in Augusta. Woods maakte het nieuws gisteren bekend op zijn website.

’s Wereld beste golfer trok zich eind vorig jaar terug uit de wedstrijdsport na een mysterieus auto-ongeluk vlakbij zijn huis in Florida. Op 15 november speelde hij zijn laatste toernooi in Australië. Woods won. Naderhand bleek dat de Amerikaanse winnaar van dertien majors er de afgelopen jaren talrijke buitenechtelijke relaties op na had gehouden.

Woods liet zich opnemen in een kliniek voor seksverslaafden en hoopte daarmee zijn huwelijk met Elin (moeder van zijn twee kinderen) te redden. Op 19 februari trad hij voor het eerst weer in de openbaarheid. Voor een geselecteerd gezelschap, wereldwijd op televisie en internet uitgezonden, betuigde hij spijt voor zijn gedrag, vertelde hij hoe hij zichzelf verloor en verklaarde hij mogelijk dit jaar weer te gaan golfen. Vooralsnog wenste hij zijn leven weer op te pakken door middel van psychotherapie.

Vorige week verspreidden zich de eerste geruchten over een snelle terugkeer van Woods. De Nederlandse speler Maarten Lafeber, die vlakbij Woods woont, zei afgelopen weekeinde op zijn website dat hij met de Amerikaan een oefenrondje had gespeeld. Woods oefende al weken met zijn swingcoach Hank Haney.

Woods zei op zijn website dat hij juist op Augusta National zijn rentree wil maken. „De Masters is de eerste major die ik won. Ik heb veel respect voor dat evenement.” Woods won de Masters viermaal. Het toernooi staat bekend om de veiligheidsmaatregelen. Toeschouwers worden aan strenge regels onderworpen. Wie zich niet aan de regels houdt of zijn persoonlijke kaartje doorverkoopt, wordt voor het leven uitgesloten. Persaccreditaties zijn beperkt.

Het toernooi in Augusta begint op 8 april en eindigt op 18 april.