Federer onderuit tegen Baghdatis

Marcos Baghdatis heeft vannacht voor een grote verrassing gezorgd bij het tennistoernooi van Indian Wells. De tennisser uit Cyprus versloeg in de derde ronde Roger Federer, de nummer één van de wereld, in drie sets: 5-7, 7-5 en 7-6 (4). De Zwitser liet in de tweede set twee matchpoints liggen en miste ook in derde set een kans de partij in zijn voordeel te beslissen.

De voorgaande zes ontmoetingen tussen Federer en Baghdatis gingen allemaal naar de Zwitser. „Maar zeven is mijn geluksgetal”, zei de Cyprioot, die 33ste staat op de wereldranglijst. „Ik ben heel gelukkig, dit is een geweldige overwinning voor mij.”

Baghdatis speelt in de vierde ronde tegen de Spanjaard Tommy Robredo, die Dudi Sela uit Israël in twee sets versloeg, 6-3 en 6-0.

„Ik had te veel kansen nodig”, zei Federer. Vooral in de tiende game van de tweede set gaf de Zwitser het weg. Bij 5-4 en een 40-15-voorsprong op de service van Baghdatis leek de partij beslist. Federer sloeg vervolgens echter twee ballen buiten de lijnen, waardoor de Cyprioot overeind bleef en uiteindelijk de wedstrijd verrassend naar zich toe trok.

„Het was geen slechte wedstrijd”, zei de 28-jarige Zwitser, die het toernooi van Indian Wells, in het zuiden van Californië, drie keer won. „Ik heb veel goede dingen gedaan, maar ook veel slechte. Het is gewoon zaak om dat niet te vaak te laten gebeuren. Ik had hier een uur eerder kunnen zitten om te vertellen hoe ik de wedstrijd in twee sets had gewonnen. Het mocht niet zo zijn. Je balanceert altijd op een dunne lijn. Daarom maak ik me ook niet al te druk om deze nederlaag.”

De Nederlander Thiemo de Bakker werd in de derde ronde uitgeschakeld door Andy Roddick. De als zevende geplaatste Amerikaan was in twee sets te sterk: 6-3 en 6-4. In Roddick trof de 21-jarige Hagenaar een tegenstander die eerder dit jaar in de eerste ronde van de Australian Open ook al een maatje te groot bleek. Toen lukte het De Bakker evenmin een set te pakken (1-6, 4-6 en 4-6). Roddick had aan één break in beide sets genoeg om de winst in 75 minuten naar zich toe te trekken. De 27-jarige Amerikaan, achtste op de wereldranglijst, zag De Bakker wel meer aces slaan: 15 tegen 10. De Nederlander kreeg in de eerste set één kans om de service van Roddick te breken, maar die werkte de Amerikaan weg. Roddick: „Ik had het idee dat hij alleen punten maakte als hij veel risico nam of ‘diep’ in de rally ging.”

In het vrouwentoernooi werd titelverdedigster Vera Zvonareva uitgeschakeld. De Russin verloor in de vierde van de Australische Samantha Stosur: 6-2 en 7-5. Caroline Wozniacki uit Denemarken bereikte de volgende ronde ten koste van de Russin Nadia Petrova (6-3, 3-6 en 6-0). (ANP)