6 redenen om uit te gaan

Views on the West

1 filmfestival

Go Short

Nijmegen: in en rondom LUX. Van 17 t/m 21 mrt. Opening: 21.00u. Entree: 8 euro. www.goshort.nl

Tweede editie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen met ruim 200 korte films, exposities, filmfeesten, masterclasses en workshops. De films die draaien zijn Val Dood (Arne Toonen), Seeds of The Fall (Patrik Eklund) en de studentenfilm The Package (Marco Gadge), Telling Lies van gast van het jaar Simon Ellis, The Herd van Ken Wardrop en Missen van Jochem de Vries.

2 theater

En alle vreugd en werk lijkt ver en vreemd en overbodig

Den Haag: Drangstudio. T/m 10 april. Tijd: 20.30u. www.drang.nl

Theatergroep Drang speelt extra voorstellingen van En alle vreugd en werk lijkt ver en vreemd en overbodig. Het circus dat Binnenhof heet. Over vijf vrouwen die een eigen carrière opbouwen in de politieke arena en vermoeid en gefrustreerd raken.

3 tangofestival

Doble Ocho

Nijmegen: div. locaties. Van 17 t/m 21 mrt. www.doble-ocho.com

Het Internationale Tangofestival Doble Ocho staat dit jaar in het teken van live tangomuziek. Het Quinteto Tango Extremo bijt de spits af met hun theatershow Carnaval de Buenos Aires (Lindenberg Steigerzaal, 20.30u, 12 euro). Het concert wordt aangevuld met nostalgische filmbeelden en een tango-optreden.

4 tentoonstelling

Views on the West

Den Haag: Nest. Van 17 t/m 21 mrt, 12.00-19.00u. Gratis. Opening om 20.00u. www.zeebelt.nl

Vanavond opent de affichetentoonstelling Views on the West. Grafisch ontwerpers uit India en Nederland kregen de opdracht om een affiche te ontwerpen op basis van een audiomontage van uitspraken van Indiase callcentermedewerkers over Europa. Zaterdag is er een festival in Zeebelt/NEST georganiseerd, waarin de thematiek van stereotypering van culturen in de visuele media en de invloed daarvan op de meningsvorming aan de orde komt.

5 opnames popquiz

VPRO’s Nederpopshow

Amsterdam: Club Trouw. Tijd: 20.00-0.30u. Prijs: 5 euro. Aanmelden via www.3voor12.nl

Wil je bij de opnames van VPRO’s Nederpopshow zijn? Vanavond strijden het team van Peter te Bos met Giovanca en Torre Florim tegen het team van Dio met Margriet Eshuijs en Adrian van den Berg. Live spelen The Mad Trist, Giovanca en Maurits Westerik van Gem en Torre Florim. Aansluitend de afterparty.

6 muziek

Soirée Gainsbourg

Amsterdam: Bitterzoet. Tijd: 21.00u. Prijs: 10 euro. www.oh-la-la.nl

Vanaf morgen is de film Gainsbourg, vie héroïque, over het leven van de Franse zanger Serge Gainsbourg (1928-1991), te zien in de bioscoop. Vanavond wordt Serges muzikale nalatenschap gevierd in Bitterzoet. Alles wat Gainsbourg bijzonder maakte, zijn erotisch geladen teksten, zijn jazzy nummers, de disco, de reggae, de psychedelica, komt aan bod.