Zachte lucht

Na ruim 3 maanden met bijna onafgebroken te koud weer voor de tijd van het jaar, loopt de temperatuur op tot iets te warm.

Vannacht komt de temperatuur door opklaringen tot dichtbij het vriespunt. Morgen drijft er vanuit het zuidwesten van tijd tot tijd bewolking over, maar het blijft droog, met regelmatig zonneschijn. Bij een matige, aan zee soms vrij krachtige zuidwestenwind wordt het gemakkelijk 12, en in het zuiden mogelijk 14 graden. Vlak aan zee wordt het hooguit 10 graden en op de Wadden wordt het zelfs niet warmer dan een graad of 7. Dat heeft alles te maken met het nog koude zeewater van een graad of 4.

Donderdag voert een zuidwestelijke stroming nog zachtere lucht aan. Ondanks wolkenvelden met zon tussendoor, gaat de temperatuur verder omhoog. In het binnenland wordt het 15 tot 17 en met net wat meer zon mogelijk zelfs 18 graden. De Wadden blijven achter en komen met moeite aan de 10 graden. Het zal bijna onwerkelijk aanvoelen na de lange periode met koud winterweer.

Vrijdag volgt wat regen maar het blijft zacht met temperaturen van 10 tot lokaal 15 graden. Zaterdag pakt regenachtig uit maar qua temperatuur verandert er weinig. Opnieuw wordt het meer dan 10 en vooral in het zuiden plaatselijk 15 graden.

Pas op zondag doet de temperatuur een stapje terug.