Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Verslag van de rechtszaak tegen ‘horrorarts’ Rock G., wiens kliniek in Den Haag eind juni vorig jaar werd gesloten, onder meer omdat hij zich niet aan de hygiëneregels hield. Ruim 80 vrouwen zeggen door hem te zijn verminkt. De eerste drie slachtoffers worden vandaag gehoord. Verder een onderzoek naar de voorgenomen bezuinigingen. Volgens de plannen moest er 35 miljard euro worden bezuinigd. Waar komt dat bedrag vandaan en blijft dat bedrag met de inzichten van vandaag hetzelfde? Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Steeds vaker adviseren orthodontisten pubers om een beugel te nemen. Reinder Kuitert, hoogleraar orthodontie staat kritisch tegenover deze trend. Via een test met drie jongeren wordt onderzocht wat de doorslag geeft bij een beugeladvies, medische noodzaak of esthetische en financiële redenen. Ned.2, 20.25-21.00u.

Nova/Den Haag vandaag. Schoolgebouwen blijken in een alarmerend slechte staat van onderhoud. Ook: verslag over het Rijksrechercherapport dat is opgesteld over het faillissement van de DSB-bank en aandacht voor de nieuwe politieke partij Lijst 0, opgericht door omroepvereniging BNN. Ned.2, 22.15-22.45u.

praatprogramma

Pauw & Witteman. Schrijver en dichter Gerrit Komrij praat over zijn boek Morgen heten we allemaal Ali, waarin hij zijn opinie geeft over de laatste politieke ontwikkelingen, de opkomst van het populisme en het verraad van zijn eigen generatie. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Wonders of the solar system: order out of chaos. Serie wetenschappelijke programma’s waarin processen in het heelal aanschouwelijk worden gemaakt met voorbeelden van vergelijkbare fenomenen op aarde. Vanavond o.m. de honderden kilometers hoge ijsfonteinen op de Saturnusmaan Enceladus. BBC 2, 20.00-21.00u.

documentaire

Themenabend: Keine Zukunft ohne Wasser. Thema-avond over water. In de film Gegen den Strom wordt ingegaan op de historische, sociale en economische aspecten van de waterbehoefte. Inwoners van een dorp in Mali hebben slechts 6 liter water per persoon per dag ter beschikking, maar in Barcelona heeft men aan 120 liter nog niet genoeg. Om 21.30u volgt Singapur - Jeder Tropfen zählt, een documentaire over Singapore, land zonder waterbronnen. Daar is de regering al decennia bezig om het land onafhankelijk van geïmporteerd water te maken. Dankzij ontziltingsinstallaties, hergebruik van water en dwang is het bijna zover.Arte, 20.15-22.00u.

Battle for North America. Documentaire over de Slag bij Quebec. In 1759 voerden Frankrijk en Engeland een cruciaal gevecht om de macht in wat later Canada werd.BBC 2, 22.00-23.00u.

How many people can live on Planet Earth? Documentaire van David Attenborough. Over veertig jaar zal de aarde, met tussen de 20 en 30 miljard mensen, drie keer zoveel bewoners hebben. Maar niet alleen is dan de olie op, er dreigt ook een tekort aan water en voedsel. Canvas, 22.10-23.05u.

Holland Doc: Hans van Mierlo - Wat ik nog steeds te schrijven droom. In verband met het overlijden van Hans van Mierlo herhaling van een portret van de politicus en medeoprichter van D66, dat eerder op 16-11-2006 werd uitgezonden. Ned.2, 23.30-0.45u.

sport

Voetbal, Champions League: Chelsea-Internazionale. Voorbeschouwing en wedstrijdverslag. Vanaf 22.40u. nabeschouwingen en samenvatting van Sevilla-CSKA Moskou. Ned.3, 20.15-23.05u.